Va crear més de 20 perfils falsos amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar a la víctima, una coneguda actriu

La Policia Nacional deté a una dona per ciberacosar durant mesos a una altra mitjançant milers de missatges amenaçadors

Durant vuit mesos, l'arrestada va expressar la seva “admiració/decepció” i “amor/odio” de forma indistinta, arribant fins i tot a amenaçar-la de mort

La víctima va viure una situació encara més angoixant quan els missatges amenaçadors es van ampliar al seu fill de 10 anys, arribant l'autora a publicar una foto del menor amb el missatge “Et juro que ho mato”

Captura de pantalla de les amenaces

02/02/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a una dona de 22 anys d'edat com a presumpta autora de delictes d'amenaces de mort i assetjament a través d'Internet.

Durant uns vuit mesos, l'arrestada va publicar milers de missatges en els quals expressava la seva “admiració/decepció” i “amor/odio” per una coneguda actriu, arribant fins i tot a amenaçar-la de mort. La situació es va tornar encara més angoixant quan els missatges amenaçadors es van ampliar al seu fill de 10 anys, arribant a publicar una foto del menor amb el missatge “Et juro que ho mato”. 

La recerca va començar després de la denúncia interposada per una dona on manifestava ser víctima d'un incessant assetjament i amenaces greus de mort, tant contra ella com contra el seu fill de 10 anys, a través de les xarxes socials. La denunciant, una coneguda actriu, va aportar més de 40 pàgines amb captures de pantalla de centenars de publicacions dirigides i missatges rebuts en el seu compte d'una xarxa social en la qual és usuària. En ells, la presumpta autora assetjava a la víctima amb missatges que li generaven angoixa i preocupació, no solament pel seu contingut sinó per la por a sofrir algun tipus de dany personal.

La incessant escalada de fustigació va arribar a l'extrem de rebre una foto del seu fill de 10 anys amb el missatge “Et juro que ho mato”. Tots els missatges provenien de perfils falsos creats amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar a la víctima, arribant els agents a comptabilitzar més d'una vintena de comptes creats a la xarxa social.

Després d'una exhaustiva recerca, i amb els preceptius manaments de l'Autoritat Judicial, els agents van obtenir dades dels perfils com el seu contingut i les dades tècniques associats. Després de la seva anàlisi es va aconseguir identificar a la usuària i presumpta autora dels fets investigats, sent una jove de 22 anys resident a la província Barcelona.

Després del seu arrest al seu domicili, els agents han constatat que la detinguda vigilava i controlava els moviments de la víctima i sabia on estava i què feia a cada moment. 

Captura de pantalla de les amenaces