S'han confiscat diverses armes de foc simulades, armes blanques i pastilles psicotrópicas

La Policia Nacional deté als presumptes autors de diversos robatoris amb violència comesos a la zona del Tarajal

Les víctimes van ser abordades quan es dirigien cap a les naus del polígon del Tarajal (Ceuta) i posteriorment traslladades fins a una caseta on les intimidaven amb armes de foc o armes blanques per sostreure'ls les seves pertinences

Fins al moment han estat detinguts quatre joves

Lloc on intimidaven a les seves víctimes

12/01/22

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre joves com a presumptes autors de diversos robatoris amb violència i intimidació comesos entre la matinada del dissabte 8 al dilluns 10 de gener en els voltants del polígon del Tarajal, a Ceuta. Les seves víctimes van ser abordades quan es dirigien cap a les naus del polígon del Tarajal i posteriorment traslladades fins a una caseta on les intimidaven amb armes de foc o armes blanques per sostreure'ls les seves pertinences.

Un dels robatoris va tenir lloc el dia 8 a les 00:00 hores quan una de les víctimes, que tornava caminant al Polígon del Tarajal, va ser abordada per dues persones que li van amenaçar amb un arma de foc per sostreure-li la ronyonera. A més, li van propinar multitud de puntades ocasionant-li diverses lesions per les quals va haver de ser atès a l'Hospital Universitari de Ceuta. Aquesta mateixa matinada, diversos joves amb passamuntanyes i proveïts d'armes de foc i armes blanques, es van introduir en un habitatge, en la qual es trobava solament un menor d'edat, i allí es van apoderar de diversos objectes. 

Un dia més tard es va produir un nou robatori a la zona de les naus del Tarajal. Un altre jove va ser abordat per dos individus els qui li van amenaçar amb un arma de foc perquè es dirigís a una zona apartada. Una vegada allí, li van agredir de forma reiterada amb una katana en el cap i en un ull per apoderar-se del xandall que vestia, gravant-li amb el mòbil mentre li robaven. La víctima, que finalment va aconseguir fugir, va haver de ser igualment assistida per les lesions sofertes. Així mateix, agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana (Grup d'Atenció al Ciutadà) van ser comissionats la matinada del dilluns, per la Sala CIMACC-091, perquè es dirigissin a l'Hospital Universitari on es trobava un jove ingressat a causa de les punyalades que havia rebut i per les quals va haver de ser intervingut quirúrgicament.

Actuaven en grup i cercaven a víctimes molt joves

En tots els casos, els autors van emprar una violència extrema amb les víctimes, no dubtant a fer ús de les armes que portaven. Excepte en el robatori produït a l'interior del domicili, els altres assalts van seguir el mateix patró de conducta: aprofitaven la nocturnitat, actuaven en grup, en una zona de poca afluència de vianants, i cercaven a víctimes molt joves.

Quan els agents van tenir coneixement dels fets, gràcies a les denúncies per part de les víctimes, la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Brigada de Policia Judicial va iniciar les perquisicions. Després de diverses gestions policials, han aconseguit identificar i detenir, fins al moment, a quatre persones com a presumptes autors dels fets.

Els arrests  s'han produït en el desenvolupament dels dispositius preventius establerts per la Prefectura Superior de Policia de Ceuta per a la prevenció de delictes, gràcies a la coordinació de diferents Brigades i fruit d'una àrdua recerca duta a terme per grups de la Brigada Provincial de Policia Judicial.