Operació contra el terrorisme yihadista a Tarragona

La Policia Nacional deté a un gihadista fortament radicalitzat amb l'objectiu d'adoctrinar a nous adeptes

El detingut portava més de dos anys consumint amplis continguts yihadistes, des dels idonis per cometre accions terroristes, fins a uns altres d'extrema cruesa on es visualitzaven execucions dirigides per DAESH

Exercia una intensa activitat en xarxes socials, mantenint contactes freqüents amb terroristes assentats en zona en conflicte

03/12/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a un individu a la província de Tarragona, per la seva presumpta participació en els delictes d'acte adoctrinament i adoctrinament actiu.

L'operació, realitzada dimecres passat, ha estat desenvolupada per la Comissaria General d'Informació (CGI), i les Brigades Provincials d'Informació de Barcelona, Tarragona i Santa Cruz de Tenerife, sota la coordinació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional i l'adreça del Jutjat Central d'Instrucció número Dos.

La recerca va començar com a conseqüència d'una operació realitzada el 20 de maig de 2020, en la qual la Policia Nacional va posar a disposició judicial a dues persones en la localitat de Bolaños de Calatrava (Ciudad Real), tots dos condemnats recentment per adoctrinament terrorista. 

Resultat d'aquesta operació, es va detectar a un ciutadà d'origen magrebí i resident a Tarragona, que seguia les mateixes directrius d'actuació que els arrestats, orientades a la captació de nous adeptes per a l'organització terrorista DAESH.

L'ara detingut tenia escasses relacions personals en el plànol físic, i dedicava gran part del seu temps al consum de continguts yihadistes, des dels idonis per cometre accions terroristes, fins a uns altres d'extrema cruesa on es visualitzaven execucions dirigides per DAESH.

En el transcurs de la recerca es va detectar com el detingut professava una intensa activitat proyihadí, entre la qual s'incloïa no només un consum continuat de material terrorista sinó també el contacte freqüent amb membres de grups terroristes a Orient Mitjà. A més, els agents van constatar les relacions virtuals que exercia, amb l'objectiu de captar i adoctrinar a nous adeptes, posant a la seva disposició tot tipus de continguts yihadistes. 

Aquesta operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), la Direction Générale de la Surveillance du Territoire (DGST) de Marroc i els Mossos d'Esquadra.

En el matí del dia d'avui, s'ha posat al detingut a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número Dos decretant aquest el seu ingrés a la presó.