Organitzat per la Policia Nacional i celebrat durant els dies 23, 24 i 25 de novembre a Toledo

Clausurat el Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió

Entre els objectius d'aquest encontre destaca enfortir la cooperació internacional com a mecanisme de lluita contra el segrest i l'extorsió, delictes d'abast transnacional que generen greus i irreversibles afectacions psicològiques, social i patrimonial a les persones, famílies i societats que les pateixen

Els participants han conclòs que la prevenció i l'especialització són les eines fonamentals contra l'evolució delictiva, i que el factor d'èxit en la cooperació internacional és el treball en equip

Assistents del Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió

25/11/21

25-novembre-2021.- El comissari general de Policia Judicial de la Policia Nacional, Rafael Pérez Pérez, ha clausurat esta mañana el Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió (CIPSE), celebrat durant els dies 23, 24 i 25 de novembre a la ciutat de Toledo.

Aquesta comunitat serveix com a instrument de cooperació en la lluita dels delictes de segrest, extorsió i presa d'ostatges, subministrant i intercanviant informació sempre, així com participant en activitats de recerca, intercanvi d'experiències, de manuals o procediments i capacitació. CIPSE està compost per dues secretaries, a més de per les seves 26 països membres: la Secretària Tècnica (Colòmbia) i la Secretaria Executiva (Espanya).

 

La Secretaria Tècnica és de caràcter permanent i és a càrrec de la Policia Nacional de Colòmbia. Lidera l'Adreça Antisecuestro i Extorsió i és l'encarregada d'articular i coordinar l'intercanvi d'informació. La Secretaria Executiva, que canvia cada dos anys, recau en la Policia Nacional d'Espanya i en concret, en la Secció de Segrestos i Extorsions de la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Comissaria General de Policia Judicial, funció atorgada per votació unànime dels representants del CIPSE en el marc del VIII Congrés Internacional.

 

Escenari propici per debatre sobre la matèria

 

La finalitat d'aquest congrés ha estat donar compliment dels seus principis i propòsits i construir l'escenari propici per debatre les prioritats en matèria d'intercanvi d'informació estratègica, experiències professionals i lliçons apreses entre els membres de la comunitat, formació i capacitació del personal. A més, pretén enfortir la cooperació internacional com a mecanisme de lluita contra el segrest i l'extorsió, delictes d'abast transnacional que generen greus i irreversibles afectacions psicològiques, social i patrimonial a les persones, famílies i societats que les pateixen.

 

Les principals ponències desenvolupades durant aquests dies ha portat els títols de la migració virtual del segrest i l'extorsió; Les criptomonedas en el pagament de segrestos i Extorsions; Prevenció, negociació i comunicació del segrest i l'extorsió a través de les TIC, i, finalment, L'ús de comunicacions xifrades en el delicte de segrest per part dels delinqüents.

 

D'aquest encontre, els participants han conclòs que la prevenció i l'especialització són les eines fonamentals contra l'evolució delictiva, i que el factor d'èxit en la cooperació internacional és el treball en equip.