Reunirà als més de 90 tècnics de tot el territori nacional

La Policia Nacional celebra les XII Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals

Es duran a terme a Madrid durant els dies 24 i 25 de novembre sota el títol Resiliència i transformació digital

24/11/21

Durant els dies 24 i 25 de novembre, es van a celebrar a Madrid les XII Jornades Tècniques de Prevenció de Riscos Laborals, organitzades per l'Àrea de Coordinació de Prevenció de Riscos Laborals de la Direcció general de la Policia, sota el títol Resiliència i transformació digital.

En aquestes jornades es reuniran els més de 90 tècnics i especialistes de prevenció amb els quals explica la Policia Nacional en tot el territori nacional, amb l'objectiu de posar en valor l'activitat preventiva desenvolupada en la corporació policial, referent a nivell nacional i internacional.

En aquesta ocasió, es presenta una nova plataforma digital concebuda com a sistema integral de gestió de la prevenció de riscos laborals amb la qual la Direcció general de la Policia realitzarà les avaluacions, el seguiment de la planificació d'accions correctores i comunica els riscos a tots els seus treballadors.

En aquestes jornades es tractaran altres qüestions de l'àmbit preventiu i que són desenvolupades per l'Àrea de Coordinació de Prevenció de Riscos Laborals, com són les eines per a la realització d'avaluacions psicosocials, el mecanisme de coordinació empresarial, la nova estratègia per als mesuraments d'higiene i els criteris per a l'actual metodologia de recerca d'accidents.

A més de l'anterior, i atès que s'ha engegat el nou programa de Vigilància de la Salut 2021/2023 en la Policia Nacional, per part del Servei de Vigilància de la Salut s'exposarà el sistema de seguiment i l'actual metodologia per a l'adaptació dels llocs de treball policials. 

Finalment, seran presentades als tècnics de Prevenció de l'Àrea de Coordinació de Prevenció de Riscos Laborals, les línies d'acció concretes recollides en el Pla de Promoció de Salut Mental i Prevenció de la Conducta Suïcida, així com l'engegada del servei de 24 hores prestat per l'equip d'intervenció psicosocial.