Havien sigut sostretes de dos filatèlies madrilenyes a les quals van accedir mitjançant un butrón

Desarticulat un grup criminal pel robatori de monedes de l'Imperi Romano valorades en més de 120.000 euros

Hi ha quatre detinguts -especialitzats a assaltar despatxos mercantils i establiments comercials- i s'han practicat dos registres domiciliaris en els quals s'han recuperat nombrosos efectes robats i intervenut llances tèrmiques i equips d'oxicorte per a l'obertura de caixes fortes

En una primera fase de la investigació es va detindre a nou integrants de l'entramat delictiu com a responsables d'11 robatoris amb força

Efectes robats recuperats

08/10/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Madrid a quatre hòmens com a presumptes autors de set robatoris amb força, encobriment i pertinença a grup criminal.

Els arrestats estaven especialitzats a assaltar despatxos mercantils i establiments comercials dels quals coneixien l'existència de caixes fortes. Per a la seua obertura utilitzaven sofisticats mitjans com a equips d'oxicorte o llances tèrmiques. Durant els mesos d'estiu van assaltar dos filatèlies del centre de la capital en la qual van arribar a fer-se amb un botí de 120.000 euros en monedes d'or, plata i bronze de l'Imperi Romano. També van cometre un robatori en una tenda de roba de firma on van sostraure totes les peces de l'establiment. 

Van sostraure bicicletes elèctriques valorades en més de 16.000 euros

El passat mes de juny es van cometre dos robatoris en establiments comercials dedicats a la filatèlia en els quals es van apropiar d'una safata amb monedes de plata d'edicions especials de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre i diverses peces de l'Imperi Romano. 

Gràcies a les investigacions realitzades es va poder esbrinar que els arrestats havien estat implicats, a més, en altres sis assalts. En un d'ells, perpetrat en una tenda esportiva, van sostraure bicicletes elèctriques valorades en més de 16.000 euros. També se'ls atribuïx el robatori en una tenda de roba de firma del centre de Madrid on es van apoderar de quasi mil peces que hi havia en el seu interior.

Després d'estos fets, els investigadors van constatar que es tractava d'un grup criminal format per quatre integrants, alguns d'ells presumptament implicats en fets comesos en una primera fase de l'operació on van ser detinguts nou individus per la comissió d'11 robatoris amb força. A més van poder concloure que els arrestats, vells coneguts dels agents, eren delinqüents professionals que tenien com a únic “modus vivendi” la realització de delictes contra el patrimoni amb una especialització en  l'obertura de caixes fortes mitjançant grups d'oxicorte i llances tèrmiques i en la inhibició de sistemes d'alarma.

Una vegada identificats tots els integrants de l'entramat es va establir un dispositiu aconseguint l'arrest dels quatre implicats en ple carrer, els quals van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial. També es van realitzar dos registres en domicilis on es va confiscar roba utilitzada en els robatoris, nombroses peces sostretes, útils per a l'obertura de panys, bombones d'oxigen i acetilé, monedes antigues robades i llances tèrmiques.

En l'actualitat s'investiguen més fets delictius en els quals  pogueren estar implicats els detinguts.

 

Monedes de l'Imperi RomanoMoneda de l'Imperi Romano