Les obres s'iniciaran al novembre i comptarà amb una superfície total construïda de 5.442,61 metros quadrats

La nova Comissaria Provincial de Soria comptarà amb els últims avanços tecnològics i d'eficiència energètica

Esta actuació s'emmarca dins del Pla d'Infraestructures de la Seguretat de l'Estat 2019-2025, amb finançament a càrrec de la Subdirecció General de Planificació i Gestió d'Infraestructures i Mitjans per a la Seguretat; El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, s'ha reunit hui amb l'alcalde de la ciutat, Carlos Martínez Mínguez, i ha assegurat que les noves dependències “facilitaran el treball diari dels 146 policies que presten servici en Soria, ens faran més eficaços i, per tant, donarem un millor servici a la ciutadania”

Projecte Comissaria Soria

23/09/21

Les instal·lacions de la nova Comissaria Provincial de Soria, les obres de la qual començaran al llarg del pròxim mes de novembre amb un termini d'execució de 15 mesos, comptaran amb els últims avanços tecnològics i d'eficiència energètica, tant de veu i dades com d'electricitat, comunicacions, climatització, audiovisuals i contra incendis. A més, disposarà d'ascensor amb capacitat per a huit persones, que donarà accés a tots els nivells.

La seua construcció es durà a terme sobre una parcel·la de 3.000,31 metros quadrats situada entre els carrers León, Duc de Fumada i Pedro de la Rúa, que va ser cedida per l'Ajuntament de Soria el passat 21 de març de 2019. El total de la superfície construïda aconseguirà els 5.442,61 metros quadrats.

Es tracta d'un projecte molt esperat i també necessari per a la ciutat que, en paraules del director general de la Policia Nacional, “reforçarà el  vincle tradicional que unix, des de fa molts anys, a la Policia Nacional amb els sorianos”. Per la seua part, l'alcalde de Soria, Carlos Martínez, ha destacat este projecte com a "exemple de la cooperació institucional, ja que s'edificarà sobre una parcel·la municipal cedida per a esta fi, i del compromís del Govern d'Espanya amb la ciutat de Soria amb una important inversió en una infraestructura demandada per la ciutadania que millorarà el servici prestat per la Policia Nacional".

Descripció general de la nova Comissaria

 La volumetria de l'edifici s'organitza en dos blocs paral·lels desplaçats i units entre si pel nucli vertical de comunicació. Estos blocs s'assentaran sobre un primer soterrani que s'estendrà per tota la parcel·la i que funcionarà a manera de sòcol cap a la calle Duc de Fumada, per on s'accedirà a l'aparcament interior, i com a plataforma d'estacionament exterior amb entrada des del carrer Pedro de la Rúa. Existirà un segon soterrani de menor desenvolupament destinat a instal·lacions, galeria de tir i magatzems. L'estacionament del nivell -1 tindrà cabuda per a 26 vehicles policials, àrees d'automoció, detenció i vestuaris diferenciats.

El primer volum tindrà solament dos altures sobre rasant i discorrerà de forma paral·lela al carrer León, per on la Comissaria tindrà l'accés per als vianants principal. En la seua planta baixa es trobaran els espais destinats a atenció al ciutadà: l'Oficina de Documentació, les Oficines de Denúncies i Atenció al Ciutadà i la Unitat d'Atenció a la Família i Dona, a més del control. La seua planta primera l'ocuparà la zona de direcció i gestió, juntament amb l'arxiu general.

El bloc posterior, amb tres nivells sobre planta baixa, albergarà totes les unitats operatives de la Comissaria, distribuïdes les brigades per plantes: Seguretat Ciutadana en la planta baixa, Estrangeria i Científica en la primera, Judicial i Informació en la segona i Telecomunicacions i espais de formació i altres usos en l'últim nivell.

Francisco Pardo ha aprofitat la visita per a expressar el seu reconeixement i agraïment als hòmens i dones de la Policia Nacional en Soria “per ser útils als ciutadans, també en èpoques de dificultat com en la pandèmia que està condicionant la vida de”tots .

 

 

Director General de la Policia