Els diferents esdeveniments se succeiran fins al dia 24 de setembre

Comencen a Valladolid els actes centrals del dia de la Policia Nacional

Hui s'ha inaugurat l'exposició “Mitjans i Museu de la Policia”, mitjançant la qual els ciutadans podran conéixer els diferents vehicles policials històrics i actuals i visitar diferents llocs de les principals unitats policials

Demà a les 11:00 hores, la plaça de bous acollirà una exhibició operativa de les unitats de Cavalleria, TEDAX-NRBQ, Guies Canins, GEO i Mitjans Aeris, i a la nit, a les 21:00 hores, tindrà lloc la II Carrera Nocturna “Ruta 091”, que se celebrarà per les víctimes del Covid-19 i que partirà des del parc de les Moreres

Els dies 21 i 22 a la vesprada, se celebrarà en la sala del Pati Herreriano un cicle de conferències baix el títol “Policia Nacional al servici de la ciutadania”, mentre que el dia 23, a les 19:00 hores, el mateix lloc servirà d'escenari per a la gal·la “Premis Policia Nacional”

El dia 24, a les 11:30 hores, tindrà lloc l'acte central de el “Dia de la Policia” en la Plaça Major, presidit pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i que comptarà amb una formació dinàmica de les unitats del cos policial

Vista panoràmica inauguració Dia de la Policia Nacional 2021

17/09/21

El director adjunt de la Policia Nacional, José Ángel González, acompanyat pel delegat del govern a Castella i Lleó, Javier Esquerre Roncero, la subdirectora general de Gabinet Tècnic de la Policia Nacional, Eulalia González, i el cap superior de Policia de Castella i Lleó, Juan José Camperol, han inaugurat este matí l'exposició “Mitjans i Museu de la Policia”. Es tracta del primer dels esdeveniments que tindran lloc des d'hui fins al pròxim 24 de setembre amb motiu de la celebració dels actes centrals de la Policia Nacional, que enguany se celebren en la ciutat de Valladolid.

A més d'esta exposició denominada “Mitjans i Museu de la Policia”, la ciutat acollirà una exhibició policial, una carrera solidària nocturna, un cicle de conferències que analitzarà la història de la Policia, la gala de “Premis Policia Nacional” i la celebració dels actes centrals, que es desenvoluparan el dia 24 en la Plaça Major i que estaran presidits pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, acompanyat pel director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras.

Exposició de Mitjans i Museu de la Policia 

Oberta al públic des d'hui, i instal·lada en la vorera de Recoletos, els ciutadans podran conéixer mitjançant esta exposició els diferents vehicles policials històrics i actuals. L'exposició es completa amb diversos llocs de les unitats de Mitjans Aeris (Helicòpters), Grup Especial d'Operacions (GEO), Unitats d'Intervenció Policial (UIP), Desactivació d'explosius i Grup Nuclear Radioactiu Biològic i Químic (TEDAX-NRBQ), Policia Científica, Armament, Escola Nacional de Policia, Subsol, Guies Canins, Cavalleria, Documentació, Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, Brigada Mòbil, Participació Ciutadana i Seguretat Privada. Agents d'estes unitats explicaran i mostraran com és el seu treball diari i amb quins mitjans i equips expliquen. A més, es disposa d'un àrea infantil perquè els més xicotets puguen conéixer més d'a prop el treball policial. 

Les carpes instal·lades es podran visitar des d'hui mateix fins al 24 de setembre en horari d'11:00 a 14:00 i de 17:30 a 20:30 hores, complint sempre les mesures sanitàries establides contra la pandèmia.

Exhibició policial i carrera policial nocturna 

Demà, 18 de setembre, a les 11:00 hores, es realitzarà en la plaça de bous una demostració operativa en la qual participaran Mitjans Aeris, Guies Canins, Cavalleria, TEDAX-NRBQ, GEO i Unitats de Seguretat Ciutadana. L'entrada serà lliure. 

A les 21:00 hores, es podrà participar en la II Carrera Nocturna “Ruta 091”, que se celebrarà per les víctimes del Covid-19. Es partirà del parc de les Moreres, finalitzant en el mateix lloc d'origen. Tindrà un recorregut de cinc quilòmetres pel centre de la ciutat, i estarà acompanyada per diferents unitats policials. L'objectiu d'este esdeveniment és acostar la Policia Nacional a tots els ciutadans a través de l'esport.

Cicle de conferències 

Durant dos dies a la vesprada, es durà a terme en la sala de conferències del Pati Herreriano un cicle de ponències titulades “Policia Nacional al servici de la ciutadania”. Seran impartides per especialistes de la Policia Nacional, i moderades pel director de la cadena COPE de Castella i Lleó i el director de TV8 de Castella i Lleó. El dia 21, s'impartiran tres conferències en horari de 17:00 a 20:00 hores baix els títols: “Policia Nacional, quasi 200 anys al servici del ciutadà”, “Drons i Policia Aèria” i “La lluita contra la violència de gènere: un compromís de”tots . El dia 22, en eixe mateix horari, es duran a terme altres tres, titulades “L'esclavitud a la porta de la teua casa”, “Seguretat i ciutadania” i “Delictes impertinents”. Esta última ponència serà impartida per un professor de Dret Internacional Públic de la Universitat de Valladolid.

Gala de Premis Policia Nacional 

El dia 23 de setembre, a les 19:00 hores, el pati del Monestir de Sant Benito acollirà l'entrega de premis de la Fundació Policia Espanyola. Les categories seran “Premis Valores Humans de la Fundació Policia Espanyola” i “Premis Periodístics de la Fundació Policia Espanyola” en premsa escrita i digital, televisió i ràdio. S'entregaran tant els de l'any 2020, que no es van celebrar per la crisi sanitària, com els de l'any 2021, i comptarà amb l'actuació de la Banda Simfònica de la Policia Nacional.

Acte central del Dia de la Policia 

El dia 24 de setembre, a les 11:30 hores, es desenvoluparan els actes centrals del Dia de la Policia 2021 en la Plaça Major de Valladolid, presidits pel ministre de l'Interior. En este acte, s'imposaran les condecoracions al mèrit policial a integrants de la Policia Nacional i a persones que han destacat en la seua contribució a la millora de la imatge policial. A més, es distingirà a integrants d'altres Forces i Cossos de Seguretat i s'atorgaran mencions honorífiques a gossos que presten el seu servici en la Unitat de Guies Canins de la Policia Nacional. 

També es durà a terme l'acte “in memoriam” als agents morts en acte de servici, i es desenvoluparà una formació dinàmica de les unitats motoritzades de la Policia Nacional. Estes unitats són: Helicòpters, Guies Canins, Subsol, Fronteres, Intervenció Policial, Cavalleria, Grup Especial d'Operacions (GEO), Desactivació d'Artefactes Explosius (TEDAX), Grup Nuclear Radioactiu Biològic i Químic (NRBQ), Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques de l'Àrea d'Automoció (GOIT), Laboratori d'Actuacions Especials de Científica (LAE) i diversos vehicles de seguretat ciutadana de la Prefectura Superior de Castella i Lleó. Obrirà i tancarà la formació el Servici de Mitjans Aeris de la Policia Nacional. Este esdeveniment central serà la culminació de la festivitat dels Santos Ángeles Custodios, patrons de la Policia Nacional.