Operació conjunta de la Policia Nacional i l'Agència Tributària

Interceptada una embarcació d'esbarjo amb 680 quilograms d'haixix a Almeria

La droga havia sigut carregada en la costa marroquina i es trobava oculta dins de 30 petacas de gasolina

Han sigut arrestades les dos persones que viatjaven a bord del vaixell

En dos fases prèvies d'esta operació van ser detingudes dotze persones i es van confiscar altres dos partides de contraban d'haixix, també transportats en embarcacions d'esbarjo, que van llançar un pes de 843 quilograms

Droga oculta en bidons de gasolina

06/09/21

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, han interceptat una embarcació d'esbarjo amb 680 quilograms d'haixix a Almeria. La droga havia sigut carregada en la costa marroquina i es trobava oculta dins de 30 petacas de gasolina. Han sigut arrestades les dos persones que viatjaven a bord del vaixell. En dos fases prèvies d'esta operació van ser arrestades dotze persones i es van confiscar altres dos partides de contraban d'haixix, també transportats en embarcacions d'esbarjo, que van llançar un pes de 843 quilograms.

La investigació es va iniciar l'any 2019 quan els investigadors van tindre coneixement de la presència d'una organització narcotraficant assentada en la Costa del Sol i integrada per individus d'origen franc marroquí. El grup es dedicava a transportar haixix des de Marroc fins a les costes malaguenyes utilitzant per a açò embarcacions d'esbarjo. La droga carregada era camuflada en bidons de gasolina per a així evitar la seua confiscació en cas que algun patruller de lloa Forces i Seguretat de l'Estat realitzara la pertinent inspecció en alta mar. 

Primera fase de la investigació

La primera fase va tindre lloc a l'octubre de l'any 2020 quan els investigadors van detectar una embarcació sospitosa a quatre milles per 

la zona de Marbella. Després d'adonar-se/adonar-se de la presència dels patrullers, van iniciar el seu huída cap a la platja Nagüeles (Marbella) mentre els ocupants van llançar al mar diverses garrafes de gasolina. Una vegada en la riba l'embarcació  va quedar encallada i dos sospitosos van emprendre la fugida a peu. En vista de tals fets els agents van intervendre el vaixell, i van recuperar les dotze petacas llançades al mar en l'interior del qual s'ocultaven 222 quilograms d'haixix.

Segona fase de la investigació

A la fi de l'any 2020 i continuant les investigacions, es va procedir, per part del patruller “X Aniversari” de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, a l'abordatge d'una altra embarcació que transportava en el seu interior 31 garrafes de gasolina en l'interior de la qual s'ocultaven 621 quilograms d'haixix, motiu pel qual els investigadors van procedir a la detenció dels implicats. Així mateix cal destacar que al costat d'este navili es trobava un iot a motor amb bandera anglesa. En ser preguntats, les dos persones que es trobaven a bord, van al·legar que es dirigien cap al port de Gibraltar per a una inspecció, ja que el motor havia patit una avaria.

Fruit de la investigació duta a terme, i com a conseqüència de la detenció dels implicats en els fets anteriors, els investigadors van poder determinar que un dels pilots portava en les seues pertinences un paper amb unes coordenades geogràfiques. De la mateixa manera, un altre dels detinguts que es trobava en terra també portava entre les seues pertinences un paper amb similars característiques, per la qual cosa els investigadors van poder constatar que l'organització tenia previst realitzar algun transbord de l'estupefaent a una altra embarcació que es trobava situada en les coordenades geogràfiques que tots dos detinguts tenien en el seu poder. Tot l'exposat, fa pensar als investigadors que es tracta d'una embarcació utilitzada pels investigats per al transport de substància estupefaent i la seua posterior introducció en el nostre país, per la qual cosa tracten de localitzar-la. 

Tercera fase de la investigació

Esta última fase de la investigació va tindre lloc a la fi del mes d'agost quan els agents van localitzar la referida embarcació rumb a aigües marroquines. Una vegada allí roman a l'espera i a última hora de la nit reinicia novament la seua marxa fins al port d'Almerimar (Almeria). Després de ser interceptada, els investigadors van procedir al seu registre i van localitzar en el seu interior 680 quilograms d'haixix ocults en l'interior de 30 petacas de gasolina, així com 1.415 euros en efectiu. Així mateix els seus dos tripulants, un home d'origen britànic i un altre d'origen neerlandés, van ser arrestats.

 

Embarcació d'esbarjo interceptadaGarrafes de gasolina que ocultaven la droga en el seu interior