En l'aeroport del Prat de Llobregat

La Policia Nacional deté a Barcelona a un “Lladre en Llei” buscat per Rússia

Arrestat quan intentava entrar a Espanya utilitzant un passaport fals d'Ucraïna, amb la finalitat de dirigir la seua organització de manera anònima en el nostre país

El pròfug està catalogat com un violent i influent “Lladre en Llei” –màxim nivell en la jerarquia criminal russa- i estava buscat des del passat any quan es va escapolir d'un jutjat a Rússia quan anava a ser jutjat

02/09/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en l'aeroport del Prat de Llobregat (Barcelona) a un perillós “Lladre en Llei” buscat per les autoritats russes en escapolir-se d'un jutjat en eixe país quan s'enfrontava a quinze anys de presó. L'arrestat, que va intentar entrar a Espanya utilitzant un passaport fals d'Ucraïna, està catalogat com un violent i influent “Lladre en Llei” -màxim nivell en la jerarquia russa- des que va ser nomenat l'any 2006. La investigació ha comptat amb la col·laboració de la Policia de Geòrgia.

Amb documentació falsa

La investigació va començar quan els agents van detectar l'arribada al nostre país d'un perillós i influent “Lladre en Llei” a través de l'aeroport del Prat de Llobregat. Gràcies a la col·laboració de la Policia de Geòrgia es va poder comprovar que l'investigat, que viatjava amb un passaport fals ucraïnés, tenia presumptament la intenció de continuar dirigint la seua organització en el nostre país de manera anònima. Els agents van constatar tals extrems i van procedir a la seua detenció a la seua arribada a Espanya.

L'arrestat estava escapolit de les autoritats russes des del passat any després d'organitzar una sorprenent fugida d'un jutjat a Rússia, on anava a ser jutjat i s'enfrontava a una pena de presó de fins a quinze anys. Des d'aleshores romania en la clandestinitat.