Tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega

La Policia Nacional deté en Fuengirola a un fugitiu reclamat per Itàlia per delictes de tinença il·lícita d'explosius

L'arrestat està catalogat per les autoritats transalpines com a extremista, orientat a la ideologia supremacista i “actor individual” de la ultraderecha del nord d'Itàlia

En el moment de la seua detenció, el pròfug va intentar donar-se a la fugida a la carrera i, després d'un fort forcejament en el qual van resultar ferits tres agents, va anar finalment reduït i arrestat

Esta detenció s'emmarca dins de les investigacions que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional, o altres grups que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional

18/08/21

En el dia d'ahir, agents de la Policia Nacional han detingut en Fuengirola (Màlaga) a una persona de nacionalitat italiana que tenia en vigor un Orde Europeu de Detenció i Entrega –OEDE- per delictes de tinença il·lícita d'armes i trencament de mesures judicials cautelars, emesa per les autoritats d'Itàlia. L'arrest ha sigut fruit de la col·laboració permanent entre la Policia Nacional espanyola i la Direcció Central de la Policia de Prevenció i la DIGOS de Brescia de la Polizia vaig donar Stato italiana.

La detenció, realitzada per agents de les Brigades d'Informació de Màlaga, Fuengirola i Vélez-Màlaga baix la coordinació de la Comissaria General d'Informació, ha sigut duta a terme arran dels fets ocorreguts el passat 14 de juny en la localitat piemontesa de Brescia. Segons les autoritats italianes, el reclamat va provocar una explosió en manipular diverses substàncies amb les quals estava confeccionant un artefacte explosiu. Després de la seua detenció, va eludir les mesures cautelars imposades per la Justícia italiana i va fugir a Espanya.

Tras diversas gestiones, el prófugo era localizado en el día de ayer en la localidad malagueña de Fuengirola. En el momento de su detención no dudó en agredir violentamente a los agentes actuantes e intentar darse a la fuga a la carrera, siendo finalmente arrestado tras un fuerte forcejeo. Tres de los policías resultaron heridos de carácter leve. 

L'arrestat ha sigut posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de Guàrdia de l'Audiència Nacional competent per a l'examen de l'OEDE, qui ha decretat el seu ingrés a la presó. A més s'han instruït diligències per atemptats i lesions en la comissaria de la Policia Nacional de Fuengirola.

Segons les autoritats transalpines, el detingut és un ultradretà italià orientat a la ideologia supremacista i catalogat com “un actor individual” de la ultraderecha del nord d'Itàlia. Els servicis d'informació italians investiguen quin o quins serien els seus objectius. 

Esta detenció s'emmarca dins de les investigacions que la Comissaria General d'Informació desenvolupa sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional o altres grups que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional.