En la localitat madrilenya de Valdemoro

La Policia Nacional deté a un fugitiu buscat per Paraguai per homicidi dolós

Sobre el prófugo pesaba una Orden de Detención e Ingreso en Prisión para su extradición emitida por las autoridades de su país

Los hechos se remontan al año 2012 en Canindeyu (Paraguay) cuando el arrestado, presuntamente, disparó con arma de fuego contra tres personas, acabando con la vida de una de ellas e hiriendo de gravedad a las otras dos

16/08/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en Valdemoro (Madrid) a un fugitiu buscat per Paraguai per homicidi dolós. Sobre el pròfug pesava un Orde de Detenció i Ingrés a la presó per a la seua extradició emesa per les autoritats del seu país. Els fets es remunten a l'any 2012 en Canindeyu (Paraguai) quan l'arrestat, presumptament, va disparar amb un arma de foc contra tres persones, acabant amb la vida d'una d'elles i ferint de gravetat a les altres dos.

Arrestat en amb prou faenes 48 hores

La investigació va començar quan els agents van rebre informació, a través dels mecanismes de cooperació policial internacional, en la qual se sol·licitava la col·laboració per a la localització i detenció d'un perillós fugitiu, de nacionalitat paraguaiana, reclamat per les autoritats d'aquell país per un delicte d'homicidi dolós. 

Una vegada comprovada la informació, els investigadors van començar les perquisicions per a localitzar al pròfug en el territori nacional. Les ràpides gestions policials van permetre situar la seua residència habitual en la localitat de Valdemoro (Madrid). Una vegada en el municipi madrileny els agents van localitzar un vehicle que l'escapolit utilitzava per als seus desplaçaments i van procedir a la seua detenció. L'arrest es va produir en amb prou faenes 48 hores des de la notificació de la requisitoria en vigor.

Escapolit des de fa 9 anys

Els fets que van originar la reclamació es van produir en Canindeyu (Paraguai) el 4 de novembre de 2012 quan l'ara detingut hauria disparat amb un arma de foc contra tres persones. El presumpte autor es va donar a la fugida desconeixent el seu parador fins hui . Per estos fets el fugitiu s'enfronta a una pena màxima aplicable de 25 anys de privació de llibertat en Paraguai.