La investigació continua oberta

La Policia Nacional deté al presumpte autor del llançament d'un artefacte incendiari en la seu de Podem a Cartagena

L'estudi dels vestigis arreplegats en l'escena del delicte, el visionat de nombroses càmeres de seguretat i l'estudi de perfils d'autors de fets d'índole semblant van permetre als investigadors tancar el cèrcol entorn de/entorn de l'arrestat

En el registre efectuat en el domicili de l'arrestat han sigut intervenudes peces de roba que van poder haver sigut les empleades la nit dels fets, a més de diferents armes blanques i altres objectes contundents

Detenció presumpte autor

06/08/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Cartagena a un home, de nacionalitat espanyola i 20 anys d'edat, com a presumpte autor d'un delicte d'incendi, contra els drets fonamentals i llibertats públiques, i atemptat a agent de l'autoritat.

L'arrestat, presumptament, va llançar un artefacte incendiari en la seu de Podem a Cartagena, la matinada el passat dia 2 d'abril. A més, es van realitzar diverses pintades, sent aquesta acció gravada per les càmeres de seguretat instal·lades en l'aquesta seu.

Els investigadors van realitzar múltiples gestions per a aclarir l'esdevingut amb l'objecte d'identificar i detindre al responsable o responsables. La recollida i examen dels vestigis arreplegats en el lloc dels fets –la botella de plàstic cremada, cristalls fracturats pel que sembla provinents d'artefacte pirotècnic empleat i restes de gasolina-, les dades obtingudes de la denúncia interposada en seu policial, el visionat de les càmeres de seguretat i investigacions pròpies, apuntaven a un perfil molt concret com a possible responsable de l'atac.

L'estudi de perfils personals, antecedents i característiques pròpies de possibles autors sospitosos de participar amb anterioritat en actes violents, danys a immobles, agressions i baralles van permetre als investigadors identificar, localitzar i detindre al presumpte autor dels fets investigats, un home vinculat amb un grup d'ideologia radical. En el moment del seu arrest va mostrar una gran agressivitat, per la qual cosa uns dels investigadors va resultar amb ferides lleus en un braç. Per tals fets se li imputa a més un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat.

En el registre efectuat en el domicili de l'arrestat, en la ciutat de Cartagena, han sigut intervenudes peces de roba que van poder haver sigut les empleades la nit dels fets. A més, es van localitzar diferents armes blanques i altres objectes contundents -punys de pugilato, un punyal i una daga-, un passamuntanyes i gran quantitat de premsa de vestir amb simbologia radical i llibres d'acte adoctrinament. 

Les investigacions continuen obertes i no es descarten noves detencions.

Registre efectuat en el domicili de l'arrestatInvestigadors al costat del presumpte autor