En La Palma (Santa Cruz de Tenerife)

La Policia Nacional deté a una dona que va simular el seu segrest a Mèxic per a estafar 2000 euros a una amiga

La investigació va començar després de la denúncia interposada per una dona en Santa Creu de la Palma pel presumpte segrest de la seua amiga a Mèxic

 La suposada segrestada va viatjar fins al país mexicà per a conéixer en persona a un home amb qui havia entaulat una relació a través de les xarxes socials

Una vegada allí, la denunciant va rebre cridades de la seua amiga en la qual indicava que estava segrestada i li facilitava instruccions de com havia d'enviar els diners per a poder eixir del país i tornar a Espanya

27/07/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a una dona que, presumptament, va simular el seu segrest per a estafar 2000 euros a una amiga. L'arrestada va entaular una relació a través de les xarxes socials amb un home i va viatjar fins a Mèxic per a conéixer-ho en persona.

Una vegada allí, i a través de missatgeria instantània, va donar instruccions a la seua amiga de com havia d'enviar els diners a la seua parella, que la tenia retinguda, per a poder eixir del país i tornar a Espanya. La investigació ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a Mèxic i de la Policia d'Investigació –PDI- de la Procudaría de Ciutat de Mèxic.

Pagament per a poder eixir del país

La investigació es va iniciar arran de la denúncia interposada per una dona en Santa Creu de la Palma pel presumpte segrest d'una ciutadana espanyola a Mèxic. La denunciant, amiga de la suposada segrestada, va manifestar que la seua amiga s'havia desplaçat una setmana a Mèxic a conéixer a un home que havia conegut a través de xarxes socials. Passats uns dies de la seua estada en el país, la seua amiga va contactar amb ella i li va demanar 2000 euros a través d'una companyia de transferències de diners. Li va indicar els passos a seguir per a entregar aquest pagament a la seua suposada parella que la tenia retinguda i no la deixava eixir de Mèxic. 

Amb eixa informació els agents especialitzats van iniciar les perquisicions per a aclarir els fets i iniciar el procés de negociació i l'assessorament de la família i amistats. A més, els investigadors establixen contacte amb la Conselleria d'Interior de l'Ambaixada d'Espanya a Mèxic així com amb la Policia D'Investigació (PDI) de la Procuraduría de Ciutat de Mèxic per a  coordinar les investigacions.

Després de diverses gestions els policies van verificar que la denunciant es comunicava amb la seua amiga tant per missatges com per telefonades de missatgeria instantània on va admetre tàcitament estar segrestada.

Estratègia per a aconseguir diners ràpids

Una vegada verificada la informació facilitada pels agents que col·laboraven amb la investigació, i quan la suposada segrestada va acudir a l'aeroport en la data de retorn fixada en el seu viatge, va ser interceptada per les autoritats policials d'aquell país per a ser interrogada sobre este tema. Finalment va embarcar l'endemà en un vol disponible fins a Espanya.

Ja en el nostre país, els agents van traslladar a la dona fins a la comissaria de la Palma on, després d'admetre que tot havia sigut una estratègia perquè la seua amiga li donara 2.000 euros de forma ràpida, va ser detinguda per un delicte d'estafa i simulació de delicte.