En el marc del projecte “Comissaries Europees”

Agents de la Policia Nacional i de les Policies de França i Itàlia patrullen junts des d'avui a Alacant per a reforçar l'atenció als turistes

Al llarg dels pròxims mesos, efectius de França, Itàlia, Portugal i Alemanya estaran presents durant diferents períodes en els carrers d'Alacant, Benidorm, Estepona, Granada, Eivissa, Madrid, Màlaga, Marbella, Palma de Mallorca, Santiago de Compostel·la i Vigo

Agents de la Police Nationale francesa, la Polizía vaig donar Stato italiana i la Polícia de Segurança Pública portuguesa coincidiran en la ciutat de Santiago de Compostel·la al mateix temps, amb la finalitat que es realitzen patrulles compostes per efectius de quatre nacionalitats

Agents de la Policia Nacional i Policies de França i Itàlia

18/06/21

Agents de la Policia Nacional d'Espanya, de la Police Nationale de França i de la Polizía vaig donar Stato d'Itàlia, en el marc del projecte “Comissaries Europees”, comencen hui a patrullar junts pels carrers d'Alacant per a reforçar l'atenció als turistes i garantir una major seguretat als ciutadans estrangers. S'inicia, d'esta manera, un procés de col·laboració en el qual, com en ocasions anteriors, efectius francesos, italians, portuguesos i alemanys estaran destinats en zones de gran afluència turística d'Espanya durant diferents intervals de temps.

Durant este estiu, els agents francesos patrullaran per les ciutats d'Alacant, Benidorm, Granada, Madrid, Marbella i Santiago de Compostel·la. Els italians estaran presents a Alacant, Benidorm, Eivissa, Granada, Madrid i Santiago de Compostel·la. Per la seua part, de Portugal arribaran efectius que proporcionaran seguretat, al costat de la Policia Nacional, en les ciutats de Santiago de Compostel·la i Vigo, mentre que els policies alemanys aniran destinats a Palma de Mallorca, Estepona i Màlaga.

Des de 2008, la col·laboració ha anat creixent cada any 

El Projecte Comissaries Europees es va iniciar l'any 2008 en col·laboració amb França, ampliant-se en 2012 amb Portugal, amb Itàlia en 2014 i amb Alemanya en 2020, incorporant-se cada any nous desplaçaments a causa del bon acolliment tant a Espanya com en l'exterior. Enguany serà el primer que es duga a terme en les ciutats d'Alacant, Estepona, Granada, Marbella i Vigo.

La Police Nationale francesa, la Polizía vaig donar Stato italiana i la Polícia de Segurança Pública portuguesa coincidiran en la ciutat de Santiago de Compostel·la al mateix temps, amb la finalitat que es realitzen patrulles compostes per quatre nacionalitats. En altres localitats com Madrid, Alacant, Benidorm o Granada coincidiran policies de més d'un dels països participants, formant grups policials de fins a tres nacionalitats diferents.

Les funcions dels policies seran, entre unes altres, realitzar patrulles preferentment a peu, però també en vehicle, en zones amb major afluència de turistes per a previndre la delinqüència en la via pública; prendre contacte amb el ciutadà en general i, en particular, amb els turistes de les seues nacionalitats per a assistir-los en labors de traducció i, finalment, ajudar i donar recolze en les denúncies ciutadanes, entre unes altres. A més, els policies estrangers patrullaran amb el seu uniforme de servici.

Reciprocitat per part de la Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional d'Espanya també seran destinats en localitats de l'estranger. Entre elles, enguany estaran presents en ciutats com París, a França, o en les portugueses de Lisboa, Nazaré, Porto i Vila Real de Sant Antonio. 

 

Agents de la Policia Nacional i Policies de França i Itàlia patrullant a vaig piular