En Estepona (Màlaga)

La Policia Nacional deté a un presumpte pederasta per enganyar i agredir sexualment a una menor d'edat

L'arrestat, de 34 anys, utilitzava multitud de perfils falsos en Internet en els quals simulava ser més jove i, d'esta forma, guanyar-se la confiança de les seues víctimes

La menor, que va denunciar els fets a través de l'aplicació AlertCops, va ser agredida sexualment en l'interior d'un vehicle sense possibilitat de defendre's a causa de la corpulència del detingut

La identificació del presumpte autor va resultar molt complicada a causa de les escasses dades que tenien els agents, sent necessària una intensa labor de rastreig per la zona on van ocórrer els fets

En l'anàlisi del términal telefònic del detingut, els policies van localitzar fotos i vídeos de menors nus i en roba interior en actitud sexual

15/05/21

Agents de la Policia Nacional han detingut en Estepona (Màlaga) a un presumpte pederasta que captava a adolescents en xarxes socials, a través de perfils falsos, per a després mantindre encontres íntims. L'arrestat, de 34 anys i nacionalitat espanyola, hauria agredit sexualment, almenys, a una menor d'edat, que va informar dels fets a través de l'aplicació AlertCops. A més, després del bolcat de la informació continguda en el telèfon mòbil del sospitós, els investigadors van localitzar material pedòfil que va conduir a un registre en el seu domicili i la intervenció de material informàtic. No es descarta l'aparició de noves víctimes.

Denúncia a través d'AlertCops

La investigació va començar arran d'un avís rebut a través de l'aplicació de telefonia mòbil AlertCops, el servici d'alertes de seguretat ciutadana que permet informar a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat sobre un acte delictiu o incidència del que s'està sent víctima o testimoni. Mitjançant este llit una menor va posar en coneixement dels agents que havia patit una agressió sexual.

Segons les primeres indagacions, la víctima havia conegut en una popular xarxa social al seu agressor, que es va fer passar per un xic de 22 anys -té 34 realment- en el seu perfil, embabucant-la per a conéixer-se personalment.

Així, l'investigat es va citar amb la xica als afores de la localitat i la va convidar a pujar al seu vehicle per a traslladar-la a un descampat on, presumptament, va ser agredida sexualment. La menor no va tindre possibilitat de defendre's al no poder resistir-se davant la corpulència del seu agressor, que mesura quasi dos metros. 

Complexa identificació del presumpte autor

Després d'una intensa labor de rastreig en la zona on van ocórrer els fets, els policies van localitzar i van identificar a un home de 34 anys amb les mateixes característiques facilitades per la denunciant, així com un cotxe compatible amb les dades aportades, sent finalment el sospitós reconegut per la víctima.

Així, els agents van detindre a esta persona per la seua presumpta responsabilitat en un delicte d'agressió sexual. Així mateix, després d'obtindre evidències que el detingut posseïa material pedòfil, van intervendre el seu telèfon i van procedir al bolcat de la informació continguda en el mateix, localitzant fotografies i vídeos de menors nus i en roba interior, en actitud sexual.

En un registre en el domicili de l'arrestat, els policies van intervendre dispositius electrònics, dos ordinadors, diversos telèfons mòbils, així com 15 pots contenint marihuana amb un pes aproximat de 680 grams.  Per tals fets, se li atribuïxen, a més, els delictes de tinença de pornografia infantil i trànsit de drogues. 

No es descarta l'aparició de noves víctimes

Segons la investigació, el detingut es valia de multitud de perfils falsos en Internet per a iniciar converses amb adolescents i oferir-los, una vegada guanyada la seua confiança, un encontre físic. La investigació, coordinada pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d'Estepona, continua oberta davant la possibilitat que existisquen més víctimes.