A la Corunya

La Policia Nacional allibera a una xiqueta de dotze anys retinguda després de ser entregada per la seua pròpia família per a saldar un deute

Set persones, entre elles la mare de la menor, han sigut detingudes a Còrdova i la Corunya per delictes de tracta d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat

19/04/21

Agents de la Policia Nacional han alliberat a una xiqueta de dotze anys retinguda a la Corunya després de ser entregada per la seua pròpia família per a saldar un deute de 4.000 euros.

Set persones han sigut detingudes per la seua presumpta implicació en els fets, entre elles la mare de la menor, a els qui se'ls imputen els delictes de tracta d'éssers humans, detenció il·legal i abús sexual continuat.

Venda de la menor a Còrdova

Les investigacions van començar durant el passat mes de març, quan agents de la Policia Nacional de Còrdova van tindre coneixement del possible matrimoni forçat d'una menor de dotze anys com a pagament d'un deute de 4.000 euros contreta per la seua família amb un altre clan. Segons les primeres informacions rebudes, la menor, després de ser forçada a mantindre relacions sexuals i celebrar una cerimònia, va ser traslladada fora de la ciutat andalusa.

Després de les gestions practicades amb la mare de la menor, i les oportunes comprovacions en el col·legi en el qual es trobava escolaritzada, es van iniciar les gestions per a la localització de la menor. Les investigacions van portar als agents fins a la Corunya, on van ser identificats els membres de la família que presumptament havien mercat a la menor.

Arran d'esta informació, es va establir un dispositiu de vigilància, procedint-se posteriorment a una entrada i registre en el domicili on tenien reclosa a la menor, que va donar com resultat el seu alliberament i la detenció de tres dels investigats. De forma coordinada, es va detindre a Còrdova a altres quatre implicats, entre ells, la mare de la menor i la seua parella. Els set detinguts van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial, qui va decretar mesures privatives de llibertat per a tots ells.