Operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Judicial de Portugal a través de la xarxa ENFAST

Detinguts els cinc presumptes autors d'un violent assassinat comès/fideïcomès el passat any a Portugal

Tres dels arrestats van ser localitzats en el sevillà barri del Vacie, on es va establir un ampli dispositiu policial entorn de/entorn dels domicilis on romanien amagats

De forma simultània, la policia portuguesa detenia als altres dos investigats en una operació desenvolupada en el nord del país lusità

Presumptament, els arrestats van acabar amb la vida d'un conegut al que van propinar colps amb un pal amb punta de ferro per tot el cos, a més de llançar-li una pedra al capdavant i disparar-li en diverses ocasions a les cames

28/03/21

Agents de la Policia Nacional i de la Policia Judicial de Portugal, en una operació conjunta internacional en el marc de la xarxa ENFAST –European Network of Fugitive Search Teams- entre tots dos països, han detingut a cinc fugitius reclamats a Portugal per un presumpte delicte d'assassinat. Tres d'ells han sigut detinguts a Sevilla, mentre que els altres dos van ser arrestats en el nord del país veí.

Les investigacions van començar el passat mes de novembre, quan els agents espanyols van tindre coneixement que la Policia Judicial de Portugal investigava a diverses persones que podrien trobar-se amagades a Espanya després de cometre, presumptament, un assassinat en la localitat lusitana de Sintra.

Les investigacions entre tots dos cossos van permetre la localització de tres d'ells a Sevilla, establint-se un ampli dispositiu en els seus possibles domicilis. Després de nombroses gestions policials, es va procedir al registre domiciliari de les tres vivendes, practicant-se les tres detencions i recuperant-se vestigis que podrien estar relacionats amb el delicte, com a peces amb possibles restes de sang i altres efectes.

Simultàniament, en una operació de la Policia Judicial lusitana desplegada en el nord del país veí, es va aconseguir la detenció d'altres dos persones implicades en l'assassinat, per la qual cosa, a falta de la detenció d'un fugitiu més, es va concloure amb èxit l'operació després de diversos mesos d'investigació conjunta.

 

Assassinat en la seua pròpia vivenda després de rebre diversos colps i trets

Els fets pels quals estos individus eren buscats es remunten al passat mes de novembre, quan dos hòmens van mantindre una acalorada discussió que va desembocar en una baralla en la qual tots dos van patir diversos colps. Eixa mateixa nit, com a continuació a eixe desacord, un d'ells va acudir a la casa de l'altre amb la intenció de provocar un nou enfrontament. En un determinat moment, el propietari de la vivenda va traure una escopeta, disparant en el peu dret al seu rival.

Després d'estos fets, el ferit, acompanyat per altres cinc persones, va tornar de nou a la mateixa casa l'endemà per a prendre represàlies pel succeït. Anaven proveïts de diversos objectes contundents i una escopeta. Després de colpejar per tot el cos al propietari de la vivenda amb un pal de fusta amb punta de ferro i llançar una pedra al seu cap, li van disparar en diverses ocasions a les cames fins a causar la seua mort.