Intervencions dutes a terme a Galícia i en la Comunitat de Madrid

La Policia Nacional deté a quatre persones en dos operacions contra la introducció i distribució de moneda falsa

La primera intervenció policial va ser duta a terme en la província de La Corunya, on dos persones han sigut detingudes per introduir bitllets falsos de 100 dòlars nord-americans en entitats bancàries para, posteriorment, obtindre moneda legítima

 Altres dos individus han sigut detinguts a Madrid com a membres d'una xarxa de compravendes de terminals telefònics d'alta gamma el pagament de la qual ho realitzaven amb bitllets de 50 euros falsos

Exposició de terminal mòbil d'alta gamma i bitllets de 50 € falsos

01/03/21

Agents de la Policia Nacional han duta a terme dos operacions contra la introducció i distribució de moneda falsa. En la província de La Corunya han sigut detingudes dos persones dedicades, presumptament, a la introducció de bitllets falsos de 100 dòlars nord-americans en entitats bancàries. En una operació diferent realitzada a Madrid, han sigut detingudes dos persones que es dedicaven a la compravenda de terminals telefònics d'alta gamma el pagament de la qual ho realitzaven amb bitllets de 50 euros falsos.

43 bitllets falsos de 100 dòlars nord-americans a La Corunya

La primera investigació va començar a l'octubre de 2020 quan els agents van detectar diferents ingressos en sucursals bancàries de diferents entitats de la província de La Corunya. Una vegada analitzats els moviments, els policies van determinar que tots ells pertanyien al mateix indicatiu, d'origen nacional. Este indicatiu va resultar ser el mateix investigat que en una operació anterior, en la qual va resultar detingut un individu espanyol per delicte de falsificació de moneda com a impressor dels bitllets de 100 dòlars nord-americans.

En total, els agents van detectar la remissió de 43 bitllets falsos, que sumaven un total de 4.300 dòlars, i que haurien sigut introduïts en sucursals bancàries sempre a través de finestreta. Durant els mesos posteriors, es va procedir a la identificació de les diferents persones que haurien realitzat les operacions bancàries tendents a l'obtenció de moneda legítima i, al febrer, es va identificar plenament al responsable de la distribució dels bitllets, practicant-se posteriorment les dos detencions. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Es dedicaven a la compravenda a Madrid mitjançant bitllets falsos

La segona operació es va iniciar a l'agost de 2020. Els agents van rebre una informació sobre uns fets comesos per un individu que, presumptament, comprava mòbils d'alta gamma pagant-los amb bitllets de 50 euros falsos. Després d'una sèrie de gestions, es va aconseguir la identificació del primer autor, un home d'origen brasiler. Posteriorment, els agents van localitzar a segon home, la persona encarregada de portar els terminals comprats pel primer i vendre'ls en tendes de compravenda d'aparells electrònics. Almenys va vendre sis terminals mòbils en este tipus de tendes.

Després d'una sèrie de seguiments i vigilàncies sobre els investigats, a la fi del passat mes de gener es va procedir a la detenció de tots dos. Es tracta de dos hòmens de 33 i 28 anys.