Tenia interessada un Orde Internacional de Detenció per a Extradició a petició de les autoritats equatorianes

La Policia Nacional deté a Barcelona a un fugitiu buscat en Equador per l'assassinat d'un menor d'11 anys

El reclamat va ser localitzat i arrestat en el municipi català de Cornellà de Llobregat, concretament als voltants d'un domicili on s'ocultava

26/02/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a un fugitiu buscat en Equador per l'assassinat d'un menor d'11 anys per un tret. L'arrestat tenia interessada un Orde Internacional de Detenció per a Extradició emesa per les autoritats equatorianes i va ser localitzat en el municipi català Cornellà de Llobregat, concretament als voltants del seu domicili on s'ocultava.

L'operació es va posar en marxa després de tindre coneixement, a través dels canals de cooperació policial internacional, que les autoritats equatorianes havien emès una notificació roja d'INTERPOL per a la localització i detenció d'un fugitiu buscat per assassinat.

Els fets que van motivar aquesta reclamació van ocórrer el dia 21 de març del 2002 en la província del Guayas, en Equador. Segons les autoritats equatorianes el buscat va interceptar a dos menors d'onze i huit anys d'edat a els qui acusava de ser lladres. Posteriorment, fent ús d'un arma de foc, va propinar un tret a l'altura del parietal esquerre al menor d'onze anys d'edat, qui va morir a causa de les ferides produïdes per l'impacte.

Ocult en un domicili de Cornellà de Llobregrat

Els investigadors van comprovar la vigència de la reclamació internacional i li van assignar màxima prioritat a causa de l'extrema gravetat dels fets comesos, a la perillositat del buscat i a la propensió a l'evasió segons referenciava la notificació roja d'INTERPOL. Amb les primeres perquisicions, els agents van advertir que diverses persones del seu nucli familiar residien en la província de Barcelona, per la qual cosa es van desplaçar immediatament a aquesta localitat on van començar les investigacions per a donar amb el parador del fugitiu.

Gràcies als resultats d'un dispositiu de diversos dies de durada, els agents van situar el domicili del fugitiu on romania amagat en la localitat de Cornellà de Llobregat (Barcelona). Finalment l'operació va concloure amb la detenció del buscat en els voltants de la seua vivenda.

El detenido se encuentra a disposición del Juzgado Central de Instrucción número 2 de la Audiencia Nacional a la espera de ser extraditado.