Quatre persones detingudes

La Policia Nacional desarticula un grup itinerant especialitzat en el robatori amb força de locals comercials

Els integrants tenien un perfecte coneixement i maneig de ferramentes, com a bufadors d'oxicorte o inhibidors de freqüència, així com els coneixements tècnics necessaris per a la desactivació d'alarmes

Estan presumptament implicats en un robatori amb força comès/fideïcomès en una tenda de luxe de la “Milla d'Or” de Madrid, en el qual van sostraure mercaderia valorada en 1.000.000 d'euros i una caixa forta amb 14.000 euros en el seu interior

Els agents han realitzat quatre registres a Madrid en els quals han intervenut gran quantitat de ferramentes per a la comissió dels robatoris com a trepants, radials, ganzúas, extractors de bombins, material per a “impressioning” o bombins fracturats

Efectes intervenuts en els registres

21/02/21

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal itinerant dedicat, presumptament, a la comissió de robatoris en establiment de Madrid i València. Els seus integrants estaven especialitzats en la comissió de robatoris amb força, amb un perfecte coneixement i maneig de ferramentes tals com a bufadors d'oxicorte, inhibidors de freqüència, així com els coneixements tècnics necessaris per a la desactivació d'alarmes. S'han realitzat quatre registres en els quals es va intervendre gran quantitat de material i ferramentes per a la comissió dels robatoris i la roba utilitzada en els mateixos com a passamuntanyes, guants, bragues i un jupetí antibalas. En el mes de setembre, el grup investigat va cometre un robatori amb força en una tenda de luxe de la “Milla d'Or” de Madrid en el qual van sostraure, a més d'una caixa forta que estava ancorada en el sòl amb 14.000 euros en el seu interior, mercaderia valorada en 1.000.000 d'euros. Han sigut detingudes quatre persones a Madrid.

Robatoris a València i Madrid

La investigació es va iniciar el passat estiu, arran d'una sèrie de robatoris amb força comesos durant el mes de juliol de 2020 en oficines d'empreses i despatxos de València. Els autors van violentar les caixes fortes d'oficines sostraient prop de 40.000 euros en efectiu, a més de joies i material informàtic. 

Després de diverses gestions, els agents van aconseguir identificar a dos dels autors, coneguts membres d'un grup delincuencial establit en la Comunitat de Madrid, amb antecedents per robatori amb força i especialitzats en el sabotatge de sistemes de seguretat i alarma, així com en l'obertura de caixes fortes mitjançant l'ús de bufadors d'oxicorte. 

Robatori en tenda de luxe de Madrid

A més de robatoris a València, en el mes de setembre el grup investigat va cometre un robatori amb força en una tenda de luxe de la “Milla d'Or” de Madrid, en el qual van sostraure, a més d'una caixa forta que estava ancorada en el sòl amb 14.000 euros en el seu interior, mercaderia valorada en un milió d'euros. En relació a este fet, els investigadors van recuperar setmanes després un total 239 bosses dels sostrets. 

Després de nombroses gestions, els agents van posar en marxa un dispositiu operatiu i van detindre a quatre persones especialitzades en la comissió de robatoris amb força. A més es van practicar quatre registres a Madrid en els quals es van intervendre 3.000 euros en efectiu, gran quantitat de material i ferramentes per a la comissió dels robatoris com un trepant, una radial, ganzúas, extractors de bombins, material per a “impressioning”, bombins fracturats… A més es va trobar roba emprada en els robatoris com a passamuntanyes, guants, bragues i un jupetí antibalas. 

Els detinguts tenen gran experiència i estan especialitzats en la comissió de robatoris amb força, amb un perfecte coneixement i maneig de ferramentes tals com a bufadors d'oxicorte, inhibidors de freqüència, així com els coneixements tècnics necessaris per a la desactivació d'alarmes.