En un acte celebrat en la seu de la Real Federació Espanyola de Futbol

La Policia Nacional i RFEF s'unixen per a lluitar contra les apostes il·legals i previndre la violència en el futbol

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, i el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, han firmat hui un conveni de col·laboració que, entre altres accions, habilitarà interlocutors directes entre les dos institucions i crearà canals de comunicació 24 hores, a més de posar en marxa accions formatives

A l'acte també han assistit el Director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, la Vice-presidenta de la Federació, Elvira Andrés, i el Director d'Integritat i Seguretat de la RFEF, Alfredo Lorenzo

El director general de la Policia i el president de la Federació Espanyola de Futbol firmen l'acord

10/02/21

La Policia Nacional, i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s'han unit per a conjuminar esforços contra les apostes il·legals i previndre la violència en el futbol. Per a açò, el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, i el president de la Federació, Luis Rubiales, han firmat hui un conveni de col·laboració que inclou diverses accions en llaures a aconseguir este objectiu. A l'acte han assistit també el Director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional, José Ángel González, la Vice-presidenta de la Federació, Elvira Andrés, i el Director d'Integritat i Seguretat de la RFE, Alfredo Lorenzo.

En la seua intervenció, el director general ha indicat que “la Policia Nacional i la Real Federació Espanyola de Futbol formen un equip que lluita perquè triomfe el joc net". 

Així mateix, el president de la Federació Espanyola de Futbol, ha assenyalat que  “este acord amb la Policia Nacional fa una volta més a la integritat de la competició" i que “l'esforç de les dos institucions va a permetre que els valors i principis del futbol es projecten en la societat". 

Conscients que la manipulació esportiva és una modalitat de corrupció vinculada en la seua major part al crim organitzat i tenint present que les institucions tenen el compromís de combatre-la activament, Policia Nacional i RFEF posaran en marxa un mecanisme de comunicació i intercanvi d'informació. L'objectiu: controlar els mercats d'apostes sobre partits de futbol, així com d'activitats fraudulentes per a alterar resultats i circumstàncies dels partits, a més de previndre i lluitar contra la violència donen el futbol espanyol.

Per a açò, la Direcció general de la Policia designarà en les seues comissaries generals de Seguretat Ciutadana i de Policia Judicial els punts de contacte que tractaran estos assumptes amb la RFEF, a través del seu Departament d'Integritat. Les dos institucions compartiran la informació de la qual disposen dels mercats d'apostes per a detectar les alarmes de qualsevol partit de futbol que es considere sospitós.

Lluita contra la violència, l'homofòbia i el racisme en el futbol

Al mateix temps, es realitzaran cursos de formació i seminaris a membres de la Policia Nacional que exercisquen funcions relacionades amb la investigació i persecució del frau esportiu. També es compartiran experiències, informació o modus operandi amb els responsables de la Policia Nacional designats com a coordinadors de seguretat de partits de futbol o al capdavant d'unitats operatives, en matèria de prevenció del racisme, la xenofòbia, la intolerància, la violència i l'homofòbia en el món del futbol i futbol sala.

Este acord contempla dissenyar activitats de formació a persones vulnerables o especialment interessades, com a pares, estudiants o clubs. 

En llaures a aconseguir estos objectius, la Policia Nacional establirà un canal directe a la disposició de la Federació les 24 hores del dia per a rebre denúncies sobre predeterminació de partits i corrupció, així com un altre per a temes de violència, racisme, xenofòbia i intolerància. També col·laborarà amb la RFEF en les campanyes de formació en integritat per a clubs, directius, plantilles de quipos de futbol i futbol base, cossos tècnics, cossos mèdics, etc. I compartiran informació sobre la metodologia d'investigació.

La Policia Nacional contra el frau i la violència en l'esport

La Policia Nacional compta amb dos importants centres per a l'erradicació del frau per a l'erradicació del frau i de la violència en l'esport. En l'àmbit de la investigació el CENPIDA –Centre Nacional Policial per la Integritat en l'Esport i les Apostes- és, actualment, líder en investigacions per martingales esportives en el món del futbol. 

D'altra banda, en l'àmbit de la violència i la intolerància es constituïx l'OND -Oficina Nacional d'Esports- amb la labor d'erradicar comportaments indesitjables tant en el futbol professional com en el bàsquet. De l'OND depenen 202 coordinadors de seguretat en tota Espanya i, a més, és la unitat encarregada de coordinar la seguretat de la selecció espanyola de futbol.

 

Posat amb la camiseta de la Selecció Espanyola de Futbol