Operació contra el terrorisme yihadista a Barcelona

La Policia Nacional deté a Barcelona a un retornat de DAESH

El detingut, de nacionalitat algeriana, és un retornat de DAESH que hauria combatut en la zona de conflicte sirià-iraquià

En la mateixa operació han sigut detingudes altres dos persones de la mateixa nacionalitat, una d'elles acólito del combatent terrorista i, l'altra, la persona que els va donar suport logístic a Espanya

11/01/21

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona a tres ciutadans algerians per la seua presumpta pertinença al grup terrorista DAESH. Un d'ells era un retornat de la zona de conflicte sirià-iraquià.

La operación ha sido desarrollada por agentes de la Comisaría General de Información y de la Brigada Provincial de Información de Barcelona, bajo la coordinación de la Fiscalía de la Audiencia Nacional y la dirección del Juzgado Central de Instrucción número 6.

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement de l'arribada a Espanya, en vespres de Nadal, d'un ciutadà de nacionalitat algeriana potencialment perillós.

A partir d'eixe moment, experts en la lluita contra el terrorisme yihadista de la Comissaria General d'Informació van començar una intensa cerca per a la seua immediata localització. La investigació va determinar que este individu es trobava residint en un immoble ocupat del barri de la Barceloneta de la Ciutat Comtal i, posteriorment, es va comprovar que allí convivia amb altres persones.

Gràcies a la cooperació internacional es va evidenciar que un dels subjectes era yihadista retornat de la zona de conflicte sirià-iraquià, on hauria militat, durant un ressenyable espai de temps, en la files d'AESH.

Durant el seu periple internacional el combatent va passar per Iraq, Turquia i Senegal, on continue la seua activitat pro-DAESH. Després del seu retorn a Algèria, es té constància que el retornat s'hauria vinculat a la franquícia de l'esmentat grup terrorista en el nord d'Àfrica, contra la qual s'han realitzat importants operacions en els últims dies.

Analitzades les fortes mesures de seguretat que adoptaven els arrestats i amb la proximitat del temporal climàtic que podia dificultar la seua localització permanent, els investigadors van decidir procedir a la seua immediata detenció neutralitzant així una amenaça per a la seguretat pública.

A més de les detencions, els agents han practicat el registre de l'immoble on residien i han confiscat divers material electrònic, el qual està pendent de l'oportuna anàlisi pels especialistes en la lluita contra el terrorisme yihadista.

Esta operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), els Servicis d'Intel·ligència Algerians, el Federal Bureau of Investigation (FBI) d'Estats Units i de l'Oficina Europea de Policia EUROPOL.

En el matí del dia d'hui, els detinguts han sigut posats a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número sis, el qual ha decretat l'ingrés a la presó per a tots ells.