Celebrat en l'Escola Nacional de Policia, amb seu a Àvila

El director general de la Policia inaugura la IV edició de C1b3rWall

Francisco Pardo ha destacat durant la seua intervenció que es tracta de l'esdeveniment de referència en matèria de seguretat digital i de prevenció del cibercrimen

Esta edició, el lema de la qual és “Intel·ligència Segura”, compta amb més de 8.500 inscrits que se sumen als més de 16.000 d'edicions anteriors i acollirà a 310 ponents en els diferents cursos i tallers

18/06/24

El director general de la Policia, Francisco Pardo, ha presidit este matí en l'Escola Nacional de Policia, a Àvila, la inauguració de la IV edició del Congrés de Seguretat Digital i Cibertinteligencia “C1b3rWall”. Esta edició, el lema de la qual és “Intel·ligència Segura”, compta amb més de 8.500 inscrits que se sumen a 310 ponents en diferents cursos i tallers.

Durant la seua intervenció, Francisco Pardo ha destacat que “es tracta de l'esdeveniment de referència en matèria de seguretat digital i de prevenció del cibercrimen, sent el congrés que més persones congrega en tota la Unió Europea”. També ha volgut destacar que “des de la Policia Nacional apostem per la innovació, la transformació digital i la incorporació de les noves tecnologies”

En relació amb el lema d'enguany, “Intel·ligència Segura” ha afegit que “la intel·ligència artificial ja està ací i ha vingut per a quedar-se, desenvolupar-se i canviar la vida de totes i tots. Ens aportarà unes capacitats extraordinàries i grans desafiaments estratègics”.

C1b3rWall 2024

Els  participants procedixen majoritàriament, del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació pública i privada, de les forces i cossos de seguretat a nivell mundial, de les forces armades nacionals i internacionals i de la universitat, així com estudiants de grau i de formació professional.

En esta nova edició, es parlarà sobre intel·ligència segura i com s'han d'incorporar els seus beneficis a les nostres estructures i processos per a ser eficaços en la lluita contra la ciberdelinqüència.

Innovació i acceleració van de la mà en la nostra societat digitalitzada. Molts dels avanços tecnològics estan canviant en essència la manera en què vivim. Estos desenvolupaments ens fan avançar com a societat i ens aporten enormes beneficis, però també són aprofitats pels ciberdelinqüents per a dissenyar i executar accions que els reporten quantiosos rendiments.

Amb esta IV edició són més de 24.000 inscrits

El projecte C1b3rWall va nàixer en l'Escola Nacional de Policia amb la finalitat de crear un entorn col·laboratiu públic-públic i públic-privat amb l'objectiu de generar les millors accions formatives en relació amb la matèria de ciberseguretat, buscant desenvolupar les capacitats i habilitats/habilitats necessàries i de major qualitat per a aquells professionals que s'exercisquen en eixe àmbit. Des del seu inici sumisca més de 16.000 inscrits deforma presencial, als quals se sumarien els més de 8.500 d'esta última edició.

La primera edició del congrés va tindre lloc l'any 2019 i va reunir a quasi 4.000 assistents. Es van desenvolupar més de 130 ponències i tallers pràctics sobre una àmplia diversitat de matèries. La tercera edició, celebrada l'any passat, va comptar amb 230 ponents que van impartir 247 ponències i tallers a quasi 7.000 inscrits en format presencial.

Esta edició estarà especialment dedicada a la intel·ligència artificial com una aportació de capacitat extraordinària, els beneficis de la qual incorporem a les nostres estructures i que impactarà profundament en l'àmbit de la seguretat.