Els investigadors no descarten l'aparició de noves víctimes a més de les cinc identificades fins al moment

La Policia Nacional deté a un home per agredir sexualment a diverses dones a les quals calmava

La investigació es va iniciar després de la denúncia de l'actual parella de l'arrestat després de trobar diverses fotografies i vídeos en les quals apareixien diverses dones semidesnudas, dormides o baix els efectes d'algun sedant, a les quals un home realitzava tot tipus de pràctiques sexuals

Les gravacions es van realitzar en diferents anys i localitats i pertanyen a viatges realitzats pel detingut amb grups d'amics, entre els quals estarien les dones que desconeixien haver sigut agredides sexualment

Agents especialitzats de la Unitat de Família i Atenció a la Dona estan analitzant el material intervenut en el domicili de l'arrestat, que ha ingressat a la presó, amb la finalitat de localitzar altres possibles víctimes

25/09/23

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat malaguenya de Vélez-Màlaga a un home que, presumptament, va agredir sexualment a diverses dones a les quals calmava i gravava. Les dones, pertanyents al seu cercle d'amistats, van ser agredides en diferents anys i localitats i no eren conscients d'haver patit cap delicte sexual. Fins al moment han sigut identificades cinc dones, però els investigadors no descarten l'aparició de noves víctimes. Al detingut, que ha ingressat a la presó, se li atribuïxen quatre agressions sexuals i cinc delictes contra la intimitat.

Agressions sexuals durant anys en viatges d'un grup d'amics

La investigació es va iniciar el passat mes d'agost. Una dona va denunciar en la Unitat de Família i Atenció a la Dona  (UFAM) de Melilla que havia localitzat en el domicili que compartia amb la seua parella sentimental un disc dur que contenia fotografies i vídeos on apareixien diverses dones semidesnudas, dormides o baix els efectes d'algun sedant i a les quals un home els realitzava tot tipus de pràctiques sexuals. Davant la possibilitat que tals actes sexuals no anaren consentits, la denunciant va realitzar una còpia del disc i va acudir a comissaria per a posar-ho en coneixement dels agents.

A partir d'ací es va iniciar una investigació en col·laboració amb investigadors de la UFAM central. Després de l'anàlisi exhaustiva del material gràfic, els investigadors van observar que en alguns dels vídeos apareixia el detingut realitzant pràctiques sexuals sobre diferents dones en estat d'inconsciencia, pràctiques que a més gravava. Els agents van aconseguir identificar a cinc víctimes que van manifestar desconéixer l'existència de les gravacions i que no eren conscients d'haver sigut víctimes de cap delicte de naturalesa sexual.

Els agents van esbrinar que les agressions sexuals s'havien dut a terme de forma continuada en diferents anys i localitats, en ocasió de viatges de grups d'amics, entre els quals es trobava l'arrestat. Este hauria subministrat a les víctimes algun tipus de substància que anul·lava el seu estat de consciència per a poder dur a terme les agressions sexuals.

No es descarta que hi haja més víctimes a Melilla, Màlaga o Còrdova

Amb tota la informació recaptada els agents van establir un dispositiu entorn de/entorn del seu domicili que va culminar amb la seua detenció. Seguidament, es va practicar una entrada i registre on es va intervendre divers material tecnològic pendent d'anàlisi. Després de ser posat a disposició judicial es va decretar el seu ingrés a la presó preventiva.

La investigació continua oberta ja que els investigadors consideren que podria haver-hi noves víctimes a Melilla, Màlaga o Còrdova, llocs en els quals l'arrestat ha residit.