Cinc detinguts a Tarragona, dos d'ells han ingressat a la presó

La Policia Nacional allibera a tres víctimes d'explotació sexual i desarticula un grup criminal dedicat a la tracta d'éssers humans i cultiu de marihuana

Alguns dels implicats van violar i van colpejar a una de les víctimes, que va haver de ser hospitalitzada després de patir lesions greus. Els detinguts obligaven a les dones a prostituir-se en el carrer i a controlar plantacions de marihuana tipus indoor

La investigació ha rebut el suport de l'Agregaduría de l'Ambaixada de Romania a Espanya, EUROPOL i la Policia Nacional de Romania

23/09/23

Agents de la Policia Nacional han alliberat a tres víctimes d'explotació sexual i han desarticulat un grup criminal dedicat a la tracta d'éssers humnaos i cultiu de marihuana a Tarragona. Han sigut detingudes cinc persones en la província de Tarragona i dos d'elles han ingressat a la presó provisional. Alguns dels implicats van violar i van colpejar a una de les víctimes, que va haver de ser hospitalitzada després de patir lesions greus. Els detinguts obligaven a les dones a prostituir-se en el carrer i a controlar plantacions de marihuana tipus indoor. La investigació ha rebut el suport de l'Agregaduría de l'Ambaixada de Romania a Espanya, l EUROPOL i Policia Nacional de Romania.

El grup criminal estava compost per un clan familiar d'origen romanés, que presumptament es dedicava a captar i traslladar fins a Espanya a dones de la seua mateixa nacionalitat baix la promesa d'un treball legal. Una de les implicades aprofitava la seua condició de dona per a no alçar sospites en les víctimes durant la seua captació, a les quals enganyava dient que anaven a treballar en el sector de la neteja o de l'hoteleria.

Els investigadors van poder detectar que els implicats obstaculitzen en territori nacional des de Romania fins a Barcelona via aèria para, una vegada allí, traslladar-les amb cotxe fins a Tarragona, on eren obligades a exercir la prostitució en la via pública o en establiments d'alternació. A més s'exigia a les dones que contragueren matrimoni amb membres del grup perquè la seua activitat delictiva no fóra detectada durant els viatges.

Una víctima hospitalitza després de patir lesions greus

Els integrants del grup criminal colpejaven i amenaçaven a les víctimes, arribant a violar repetides vegades i lesionar de gravetat a una d'elles, que va haver de ser hospitalitzada. A més, exigien que les víctimes controlaren plantacions de marihuana tipus indoor de l'organització. La marihuana es transportava cap a Itàlia i en este país es venia, la qual cosa reportava encara més beneficis a la xarxa criminal.

Investigació policial

L'operatiu es va iniciar a partir d'una investigació de la policia de Romania i ha rebut el suport i la col·laboració de l'Agregaduría de l'Ambaixada de Romania a Espanya, EUROPOL i la Policia Nacional de Romania.

La investigació ha culminat amb l'alliberament de tres víctimes a Tarragona i cinc detinguts pels delictes de tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, delicte contra la salut pública, agressió sexual, lesions, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Després de passar a disposició judicial dos dels arrestats han ingressat a la presó provisional.

S'han realitzat quatre entrades i registres en les localitats tarragonines de Salou, L´ametlla de Mar i Miami Platja en els quals s'han intervenut quatre telèfons mòbils i nombrosa documentació relacionada amb la investigació.

Amb la tracta no hi ha tracte

La Policia Nacional compta amb la línia telefònica 900105090 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial d'este tipus de delictes, no quedant reflectida la telefonada en la factura telefònica.