Amb la col·laboració de la DEA dels Estats Units

La Policia Nacional es confisca de 2300 quilos de cocaïna en un pesquer enfront de les costes de Vigo

Detingudes cinc persones –quatre tripulants i la persona encarregada de la recepció- pertanyents al Cartell dels Balcans

L'embarcació va ser abordada pel GEO a unes 40 milles de la costa gallega

Els agents van registrar dos domicilis a la Corunya on van confiscar 200.000 euros en efectiu i un vehicle d'alta gamma

16/09/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació amb la DEA dels Estats Units, s'han confiscat de 2300 quilos de cocaïna després d'assaltar un pesquer enfront de les costes de Vigo. Han sigut arrestats els quatre tripulants de l'embarcació així com una cinquena persona que, presumptament, s'encarregava de la recepció de la mercaderia per al seu trasllat a alguna nau de la zona.

La investigació va començar quan els agents van tindre coneixement de l'existència de diversos individus, pertanyents al Cartell dels Balcans, que pretenien utilitzar Espanya com a punt d'entrada de substància estupefaent per a la seua posterior distribució per tota Europa. Després de diverses gestions es va poder constatar que havien preparat el transport d'una important quantitat de droga des de Llatinoamèrica a través d'embarcacions de gran tonatge –portacontenedores- on transportaven la droga per a, posteriorment, ser transferida de forma llastrada a embarcacions de menor calat que salpen de ports locals on passen més desapercebuts.

El treball conjunt de la Policia Nacional amb la DEA dels Estats Units va permetre identificar a les persones que, presumptament, s'encarregaven de rebre la substancia estupefaent. A més es va poder conéixer que un nou carregament poguera estar arribant a les costes espanyoles pel que, amb la col·laboració de la Xunta de Galícia, es va establir el corresponent dispositiu operatiu marítim enfront de les costes de Vigo.

Pesquer abordat per GEO

El passat dia onze de setembre, els agents del GEO van detectar un possible objectiu a unes 40 milles de la costa de Vigo i van procedir a donar-li l'alt. El pesquer, amb base a Ferrol, no es va detindre malgrat l'alt policial reiterat pel que es va dur a terme l'abordatge, detectant-se efectivament com transportaven a bord una important quantitat de droga.

Després de realitzar una inspecció de seguretat en l'embarcació, els agents van constatar que transportava un gran nombre de bolics en la coberta, estant llastrats i lligats entre si, la qual cosa va confirmar que la droga havia sigut arreplegada d'una tercera embarcació de gran tonatge. En eixe moment van ser detinguts els quatre tripulants, traslladant el pesquer fins al port de Vigo.

Posteriorment es va identificar a una de les persones encarregada de recepcionar i traslladar la droga a una zona segura qui, al no tindre notícies del pesquer, es va donar a la fugida des de Galícia a Madrid, sent finalment localitzat i arrestat en un hotel de la capital.

Després d'açò, el Jutjat Central d'Instrucció número tres de l'Audiència Nacional va determinar el registre de l'embarcació així com de dos domicilis en Coruña, tot açò amb l'impuls de la Fiscalia Especial Antidroga. Els agents van aconseguir la confiscació de prop de 200.000 euros en efectiu i un vehicle d'alta gamma.