Operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil

Desarticulat un grup criminal dedicat al robatori de vehicles d'alta gamma

Han sigut detingudes set persones com a presumptes autores del robatori de 19 vehicles d'alta gamma

L'organització desmantellada desballestava els turismes i posava les peces i recanvis a la venda en portals d'Internet

31/03/23

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil, han desarticulat un grup criminal integrat per set persones dedicat, presumptament, al robatori de vehicles d'alta gamma i posterior venda de les peces i recanvis en portals d'Internet.

La investigació va començar el passat mes d'octubre després de la localització, en diferents paratges i zones aïllades de la província de Guadalajara, de restes de vehicles amb signes evidents d'haver sigut sostrets. Després d'un exahustivo anàlisi de les restes localitzades es va poder determinar que procedien de vehicles sustraidos i denunciats pels seus titulars en les províncies de Madrid i de Toledo.

Venda de peces per Internet

Els vehicles, d'alta gamma i generalment d'una determinada marca comercial, eren sutraidos a Madrid para, posteriorment, ser desballestats en un xalet situat en la localitat de Nou Batzán, traslladant les peces d'interés fins a un traster en la localitat de Torrejón d'Ardoz on quedaven emmagatzemades per a la seua posterior venda en portals d'Internet.

Els membres de l'organització prenien moltes precaucions per a evitar la seua identificació ja que, després de desballestar els vehicles, s'encarregaven de tallar o llimar el nombre de bastidor i altres mitjans de reconeixement dels turismes. Posteriorment, les restes inservibles eren traslladats amb furgonetes de lloguer fins a paratges aïllats en la província de Guadalajara on eren abandonats per a evitar la seua relació amb els robatoris comesos. Igualment utilitzaven perfils falsos en portals d'Internet quan posaven a la venda els efectes suatraídos.

Una vegada identificats els integrants del grup criminal, els agents van arrestar a set persones i van procedir a l'entrada i registre d'un chalét de la localitat de Nou Batzán i d'un traster situat a Torrejón d'Ardoz. Allí van ser localitzats elements utilitzats per al robatori de vehicles, ferramentes usades per al tall dels xassís, així com gran quantitat de peces preparades per a la seua venda en Internet.