Van obtindre beneficis econòmics superiors als 250.000 euros

Detingudes quatre persones per extorsionar a hòmens després de posar anuncis falsos en pàgines web de contactes sexuals

Les víctimes eren extorsionades sol·licitant-los pagar altes quantitats de diners pels suposats perjuís causats, al no arribar a quedar mai amb les dones

Una de les víctimes va arribar a pagar fins a 12.500 euros després de ser amenaçat en repetides ocasions

El nombre de persones estafades ascendix a més de 70 al llarg del territori nacional, i els diners ingressats anava destinat a comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants

24/03/23

Agents de la Policia Nacional han detingut a quatre persones per, presumptament, extorsionar a hòmens que havien contractat servicis sexuals a través d'Internet. Les víctimes, captades en pàgines web de contactes sexuals i que mai arribaven a quedar amb les dones, eren extorsionades sol·licitant-los pagar altes quantitats de diners pels suposats perjuís causats.

Una de les víctimes va arribar a pagar fins a 12.500 euros després de ser amenaçat en repetides ocasions. El nombre de persones estafades ascendix a més de 70 al llarg del territori nacional el que havia generat un benefici econòmic superior als 250.000 euros. Els diners eren ingressats en comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants.

El modus operandi utilitzat per este grup consistia a posar anuncis falsos en pàgines web de contactes sexuals per a captar a les seues víctimes. Quan els hòmens establien un primer contacte a través de missatges o telèfon, el grup organitzat es feia passar pel cap de les dones per a extorsionar-los i obligar-los a pagar altes quantitats de diners.

Una comissió pels diners ingressats

Una vegada iniciades les perquisicions els agents van detectar que els diners ingressats per les víctimes anava destinat a comptes bancaris de persones físiques localitzades a Madrid i voltants. Després de la identificació i localització dels titulars d'aquests comptes, els investigadors van procedir a la seua detenció. Els arrestats van explicar als agents que havien sigut captats per compatriotes que, des de Colòmbia, els oferien una comissió pels diners ingressats en els seus comptes bancaris, i que havien d'entregar-li-ho immediatament en el moment de ser ingressat.

Els investigadors continuen amb les perquisicions i no descarten que apareguen noves víctimes d'estos fets així com noves detencions.