En el marc de l'estreta cooperació entre Espanya i França

La Policia Nacional deté a La Jonquera a una persona reclamada a Itàlia per l'homicidi d'un militar

Les autoritats italianes estaven activant en eixos moments una reclamació per a extradició, pel presumpte homicidi d'un militar a principis del mes de febrer

La detenció es va produir en el marc de la patrulla mixta franc-espanyola, en el control del tren d'alta velocitat que cobrix la ruta Perpinyà-Figueres

L'escapolit, considerat com molt perillós, viatjava amb una identitat falsa i pretenia eludir l'acció de la justícia

21/03/23

.- La Policia Nacional ha detingut a una persona que viatjava en un tren que cobria la ruta Perpinyà – Figueres, que es trobava reclamada per les autoritats italianes, com a presumpte autor de l'homicidi d'un militar en eixe país. L'actuació policial es va desenvolupar en el marc de la patrulla mixta franc – espanyola que controlava la ruta ferroviària d'alta velocitat.

En el marc de l'actuació policial, agents de la Policia Nacional van identificar al posteriorment detingut, qui va aportar una documentació que no oferia les suficients garanties de veracitat. Posteriorment, en dependències policials de la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera, es van fer les investigacions oportunes per a esbrinar la identitat d'esta persona.

Reclamació que en eixos moments estava tramitant Itàlia

Després de la verificació de la falsedat dels documents que en eixe moment portava la persona huída, un permís de residència italià i un passaport de Tunísia, es va aconseguir determinar la seua verdadera identitat, així com el fet que en eixe moment les autoritats italianes estaven en procés de tràmit per a introduir una reclamació en el Sistema d'Informació Schengen (SIS).

Després de les indagacions es va activar el protocol establit per a estos casos, de plena cooperació entre les parts firmant del patrimoni Schengen; pel que es va activar el procés d'extradició a Itàlia.

La Policia Nacional, a través de la Brigada de Resposta a la Immigració Clandestina (BRIC), de la Unitat Central de Fronteres de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres; i la Policia d'Aire i Fronteres francesa, realitzen habitualment patrulles ferroviàries conjuntes en el marc de cooperació mútua.