Ingressa a la presó el presumpte gihadista que va assassinar a un sagristà a Algesires

El detingut s'hi hauria acte radicalitzat de forma exprés en l'últim mes

30/01/23

Dimecres passat 25 de gener es va produir la detenció a Algesires (Cadis) d'un presumpte yihadista, el qual, després d'irrompre en la Parròquia de San Isidro i en l'Església La nostra Senyora de la Palma d'esta ciutat, va acabar amb la vida del sagristà d'esta última.

L'autor, acusat d'assassinat i lesions amb finalitats terroristes, va ser detingut a escassa distància del lloc dels fets, i se li va confiscar l'arma utilitzada per a dur a terme les seues agressions, un matxet de gran longitud.

La investigació policial està sent dirigida i coordinada pel Jutjat d'Instrucció número Sis de l'Audiència Nacional i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En la matinada del dia 26 els agents van procedir a realitzar el registre del domicili del presumpte autor, on es van intervendre, a més de diferents dispositius electrònics que actualment estan sent analitzats, diversa documentació i la funda de l'arma blanca utilitzada en l'atemptat.

Acte radicalització exprés

El detingut, un home de 25 anys de nacionalitat marroquina, no compta amb antecedents penals, ni tampoc li consta haver estat involucrat en fets delictius. Segons els investigadors es tractaria d'un perfil inestable que la seua autoradicalización s'hauria produït de forma accelerada en un curt període de temps.

El divendres 27 de gener el presumpte gihadista va ser traslladat a la Comissaria General d'Informació en el Complex Policial de Canilles (Madrid), on se li va rebre en declaració policial. La pràctica de diligències necessàries ha requerit de la pròrroga del període de detenció del detingut.

En el matí d'este dilluns el detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número Sis de l'Audiència Nacional, decretant el seu ingrés a la presó