En l'Escola Nacional de Policia a Àvila

El Centre Universitari de la Policia Nacional acull el primer acte de defensa d'una tesi doctoral

L'ara doctor, que forma part del planter de professors de l'Escola Nacional de Policia, va realitzar l'exposició i defensa de la tesi Les capacitats de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes en el context fronterer i migratori d'Europa, que va ser qualificada amb excel·lent amb opció a menció Cum Laude

Este esdeveniment és un germen acadèmic al que seguiran moltes altres activitats del Centre Universitari, totes elles emmarcades en els nivells més alts del Marco Español de Qualificacions per a l'Educació Superior i de l'Espai Europeu d'Educació Superior

Acte de defensa de la tesi doctoral

07/12/22

El passat dia 29 de novembre va tindre lloc el primer acte de defensa d'una tesi doctoral en l'àmbit del Centre Universitari de Formació de la Policia Nacional, la seu de la qual es troba en l'Escola Nacional de Policia (Àvila). Este esdeveniment suposa un germen acadèmic al que seguiran moltes altres activitats del Centre Universitari de la Policia Nacional, emmarcades en els nivells més alts del Marco Español de Qualificacions per a l'Educació Superior i de l'Espai Europeu d'Educació Superior.

L'ara doctor, que forma part del planter de professors de l'Escola Nacional de Policia, va realitzar l'exposició i defensa de la tesi Les capacitats de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes en el context fronterer i migratori d'Europa, que va ser qualificada amb excel·lent amb opció a menció Cum Laude.

La tesi va ser qualificada amb excel·lent

L'Escola Nacional de Policia va ser l'escenari propici per a la celebració de l'acte, a causa de la doble circumstància de la recent formalització del conveni d'adscripció del Centre Universitari a la Universitat de Salamanca i, a més, perquè l'ara doctor forma part del planter de professors de l'Escola.

En eixa universitat és on el fins llavors doctorant, inspector cap de la Policia Nacional Iván Velasco Miranda, havia realitzat el seu treball d'investigació, concretament en el «Programa de Doctorat en Administració, Hisenda i justícia en l'Estat Social», emmarcat en la Facultat de Dret de la universitat de Salamanca.

L'exposició i defensa de la tesi es va dur a terme davant un tribunal qualificador integrats per tres membres de gran prestigi i refutada trajectòria acadèmica i investigadora, presidint-ho el Dr. D. Juan Ramón Fernández Torres, de la Universitat Complutense de Madrid, i al que acompanyaven, en qualitat de Secretària del tribunal, la Dra. Dª Helena Villarejo Galande, de la Universitat de Valladolid, i com a Vocal la Dra. Dª Zulima Sánchez Sánchez, de la Universitat de Salamanca.

La tesi, que va ser qualificada amb excel·lent amb opció a menció Cum Laude, porta per títol «Les capacitats de l'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes en el context fronterer i migratori d'Europa», i es va realitzar baix la direcció del Dr. D. Ricardo Rivero Ortega, Rector Magnífic de la Universitat de Salamanca, i de la Dra. Dª María Sonsoles Sánchez-Reyes Peñamaría, pertanyent al Consell de Govern de la citada universitat.

L'objecte del treball d'investigació es troba directament relacionat amb una qüestió de gran actualitat i impacte social, en la qual la citada Agència –més coneguda per la denominació Frontex– juga un paper fonamental i de la qual formen part, entre altres policies europees, la Policia Nacional espanyola.