Dins de les línies estratègiques de la Policia i en el marc de la transformació digital de l'Administració Pública

La Policia Nacional incorpora galeries de tir virtuals per a l'entrenament dels seus agents

Els sistemes de tir virtual permetran recrear situacions reals, dissenyar diversos tipus de pràctiques adaptades a les necessitats específiques de les diferents unitats i obtindre dades per al seguiment i valoració dels exercicis

El nou sistema ja està operatiu en el Complex Policial del Canilles i a la Corunya, i en els pròxims dies s'activarà en la Comissaria General de Seguretat Ciutadana, en el Complex Policial de Pío XXII i en les prefectures superiors de Canàries i Andalusia Oriental

21/09/22

La Policia Nacional ha incorporat sis galeries de tir virtuals per a l'entrenament dels seus agents dins de les línies estratègiques de la Policia Nacional per a contribuir a la transformació digital de l'Administració Pública. Els sistemes de tir virtual permeten recrear situacions reals, dissenyar diversos tipus de pràctiques adaptades a les necessitats específiques de les diferents unitats i obtindre dades per al seguiment i valoració dels exercicis.

Les galeries de tir virtual s'instal·laran en sis dependències policials: tres d'elles a Madrid – una ja es troba operativa en el Complex Policial de Canilles, una altra en la Comissaria General de Seguretat Ciutadana, i una tercera en les dependències del Complex Policial de Pio XII-; una altra a la Corunya, on té la seua seu la Prefectura Superior de Policia de Galícia; una altra en la Prefectura Superior de Policia de Canàries, a Las Palmas de Gran Canària; i també en la ciutat de Granada, on radica la Prefectura Superior d'Andalusia Oriental.

 

El sistema de tir virtual, que podrà ser utilitzat amb foc real o amb un sistema làser, s'integra en les galeries de tir ja existents, està compost per una consola de control, sensors per a la detecció de tret, un equip sense fil, àudio, projector de vídeo i pantalla, així com sistemes laser per a les armes de dotació policial, rèpliques de la  pistola reglamentària HK USP Compact i sistema laser per a tir nocturn.

 

Amb capacitat per a recrear situacions reals

 

Estos nous sistemes que tenen una capacitat per a detectar fins a 100 trets per segon -amb una precisió inferior a uns deu mil·límetres per a foc real- i admeten seqüències de trets de múltiples tiradors de forma simultània tant en foc real com en manera virtual. A més disposen d'efectes de so i de vídeo per a alterar les condicions d'execució dels exercicis de tir. Els exercicis de tir virtual permeten disparar sobre blancs en moviment i recrear situacions pràcticament reals amb capacitat d'adaptar-se tant a les necessitats del personal com de les diferents unitats policials.

 

Expliquen a més amb un sistema de gestió que s'integra en bases de dades, la qual cosa permetrà l'ompliment automàtic de la documentació relativa al Pla Nacional de Tir de la Policia Nacional i així optimitzar la gestió i execució d'aquest pla. D'esta manera està previst obtindre el millor ensinistrament en l'ús de les armes de foc en aquelles circumstàncies en les quals hagen de ser utilitzades.