Després del robatori en la casa d'un conegut futbolista

La Policia Nacional desarticula un grup itinerant especialitzat a assaltar viles de luxe

Hi ha set persones detingudes pertanyents a una xarxa criminal d'origen albanés que presumptament acabaven de cometre un robatori en un xalet d'Eivissa en el qual es van apoderar de rellotges de luxe i joies per valor d'uns tres milions d'euros

En el moment de l'arrest de dos dels integrants de l'organització es van trobar els efectes robats en la vivenda repartits per compartiments ocults del vehicle en el qual viatjaven

S'han dut a terme tres registres en la província de Màlaga i en l'illa balear d'Eivissa, on s'han trobat efectes que els relacionen amb altres 15 assalts a vivendes de luxe en les províncies d'Alacant, Màlaga i Múrcia

Material intervenut

05/07/22

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal itinerant dedicada al robatori en xalets de luxe després de cometre un robatori en la casa d'un conegut futbolista. Hi ha set persones detingudes pertanyents a una xarxa criminal d'origen albanés que presumptament acabaven de cometre un robatori en un xalet d'Eivissa en el qual es van apoderar de rellotges de luxe i joies per valor d'uns tres milions d'euros. En el moment de l'arrest de dos dels integrants de l'organització es van trobar els efectes robats en la vivenda per compartiments ocults del vehicle en el qual viatjaven. S'han dut a terme tres registres en la província de Màlaga i en l'illa balear d'Eivissa, on s'han trobat efectes que els relacionen amb altres 15 assalts a vivendes de luxe en les províncies d'Alacant, Màlaga i Múrcia.

La investigació va començar a la fi de 2021, quan es van detectar diversos robatoris en l'interior de viles de luxe habitades en la Costa del Sol, Múrcia i Eivissa durant dates assenyalades com a nit de cap d'any i any nou. Durant els assalts es van arribar a apoderar de propietats de les víctimes per valor de 300.000 euros.

Les primeres indagacions dels agents els va portar a esbrinar que la xarxa criminal estava perfectament organitzada i estructurada, tenint la seua base a Albània des d'on es desplaçaven al nostre país el temps necessari per a cometre els assalts en les vivendes seleccionades. A més van poder constatar les mesures de seguretat que adoptaven per a  cometre els assalts, arribant a disposar de vehicles de gran cilindrada amb funcions de donar seguretat als potents turismes que traslladava als assaltants fins a la vila on perpetraven el robatori, així com de proporcionar-los cobertura durant la huída. Les perquisicions van permetre esbrinar que els vehicles utilitzats eren de lloguer i que els seleccionaven en funció de la seua potència, canviant-los posteriorment les matrícules per altres de models d'iguals característiques i desactivant els sistemes de posicionament geogràfic com a mesures de seguretat.

Triaven a famosos o a grans empresaris com a víctimes

En este punt de la investigació els agents van poder determinar que l'organització triava les vivendes de grans empresaris o de persones famoses per a cometre els assalts i que disposaven de documents amb les vivendes seleccionades en zones exclusives per tot el país. També han pogut detectar que prèviament a la comissió dels robatoris, realitzaven visites a les viles per a detectar les mesures de seguretat de les quals disposaven les vivendes, així com les condicions d'accés al lloc.  Durant els assalts, que solien començar escalant els murs perimetrals de les vivendes, empraven elements de disfressa per a ocultar-se i equips de transmissió sofisticats per a comunicar-se entre els participants en les accions delictives.

Les gestions practicades van aconseguir localitzar a un matrimoni resident a Màlaga, que mantenia forts llaços amb membres de l'organització criminal i que duia a terme totes les labors de logística que necessitaven per a cometre els assalts, proporcionant vehicles, diners, allotjament i detectant vivendes per a cometre els assalts.

En un moment determinat de la investigació, els agents van detectar que els responsables de l'organització van visitar en un mateix dia les ciutats de Màlaga, Barcelona i Eivissa, la qual cosa els va fer sospitar que podien estar estudiant cometre alguna de les seues accions delictives. Després de tindre coneixement el passat 28 de juny, que integrants de la xarxa criminal podrien estar desplaçant-se en ferri des de la illa eivissenca fins al municipi alacantí de Denia, es va establir un dispositiu de vigilància en el port i en el transcurs d'est, els agents van conéixer que s'acabava de cometre un robatori en una vila de luxe d'un conegut futbolista en el qual haurien sostret joies i rellotges per valor d'uns tres milions d'euros.

Rellotges de luxe en el compartiment del coixí de seguretat

Tan prompte van detectar la presència dels sospitosos, els agents van interceptar el vehicle i a dos presumptes membres de l'organització, podent localitzar en el compartiment de l'airbarg del passatger varis dels rellotges de luxe sostrets en l'assalt que pel que sembla havien dut a terme a Eivissa. El mètode d'ocultació que havien emprat per a amagar la resta de rellotges i joies sostretes, va motivar que haguera d'intervendre el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques per a la seua recuperació, localitzant els efectes robats en diferents compartiments ocults del vehicle.

Després de l'arrest d'estos dos integrants de la xarxa criminal, els agents van localitzar als altres cinc membres de l'organització en la província de Màlaga. Una vegada detinguts, es van dur a terme dos registres domiciliaris en els municipis malaguenys de Valle-Niça i Xilxes, així com un altre a Eivissa durant els quals es van intervendre efectes que van permetre incriminar presumptament als arrestats en altres 15 assalts a vivendes de luxe -nou en la província de Màlaga, quatre en municipis murcians i dos en la província d'Alacant-.