En la ciutat gaditana d'Algesires

La Policia Nacional aclarix la defunció d'un jove sense identificar que va aparéixer cremat el passat mes de maig

La dificultat de la investigació va radicar que l'home es trobava sense efectes personals, sense identificar i en l'absència d'informació del lloc on s'havia produït el fet

Una inspecció ocular duta a terme mitjançant l'ús de drons i l'helicòpter del Servici de Mitjans Aeris, que va permetre la localització d'una motxilla del mort que contenia pots de dissolvent, va facilitar la labor d'investigació

Després de múltiples gestions i després d'haver treballat sobre totes les hipòtesis, inclosa la d'un possible homicidi, es va poder identificar el cadàver i determinar que la mort va poder deure's a causes accidentals o autolíticas

23/06/22

Investigadors de la Policia Nacional han aclarit la defunció d'un jove sense identificar que va aparéixer cremat el passat mes de maig en la localitat gaditana d'Algesires. La dificultat de la investigació va radicar que l'home es trobava sense efectes personals, sense identificar i en l'absència d'informació del lloc on s'havia produït el fet. Una inspecció ocular duta a terme mitjançant l'ús de drons i l'helicòpter del Servici de Mitjans Aeris, que va permetre la localització d'una motxilla del mort que contenia pots de dissolvent, va facilitar la labor d'investigació. Després de múltiples gestions i després d'haver treballat sobre totes les hipòtesis, inclosa la d'un possible homicidi, es va poder identificar el cadàver i determinar que la mort va poder deure's a causes accidentals o autolíticas.

La investigació es va iniciar el passat dos de maig quan el vigilant de seguretat d'unes obres va avisar sobre la troballa d'un jove que es trobava pràcticament calcinat. Agents de seguretat ciutadana que es van desplaçar al lloc, van poder comprovar que l'home es trobava completament nu i presentava cremades en el 90 per cent del seu cos. Després de ser traslladat a un centre hospitalari, on va morir despús-demà, es va activar el procediment d'actuació davant delictes violents, en el qual tant agents de de Policia Judicial i de Policia Científica van dur a terme les primeres perquisicions, en les es va poder comprovar que el jove mancava de documentació, de telèfon mòbil i de pertinença alguna.

Després d'aconseguir la seua identificació, es va poder comprovar que el mort, un home marroquí de 22 anys, amb prou faenes portava unes hores en la localitat i havia arribat des de Madrid, on prèviament havia sigut atacat amb un ganivet i amenaçat amb ser cremat amb un aerosol i un encenedor.

Drons i un helicòpter per a una inspecció ocular

Les indagacions dels agents van permetre reconstruir tots els moviments de l'home des que va partir de Madrid i va arribar a Algesires, així com els de les seues primeres hores en la ciutat. Una inspecció ocular posterior sobre un dels llocs on podria haver passat el mort –un edifici de vivendes en construcció abandonat- que va haver de fer-se emprant drons i l'helicòpter del Servici de Mitjans Aeris, va permetre localitzar la motxilla del jove al costat de tres pots de dissolvent, una camiseta cremada i altres peces de vestir.

Una anàlisi exhaustiva de l'els efectes oposats i del lloc on van aparéixer, que  fins i tot va permetre localitzar el lloc on s'havien adquirit els pots de dissolvent pel propi mort, va permetre als investigadors descartar que s'hi haguera tracta d'una defunció de caràcter homicida. Les perquisicions practicades han sigut posades a la disposició de l'autoritat judicial, a la qual s'ha informat del suposat caràcter accidental o autolítico de la defunció.