En quatre inspeccions realitzades en la localitat madrilenya de Fuenlabrada

La Policia Nacional interven uns 300.000 test d'antígens de la Covid-19

En menys de 24 hores els investigadors van detectar i van bloquejar la distribució de la mercaderia, ja que podria tractar-se de productes irregulars per no complir amb les mesures sanitàries establides

Un agent de Policia Nacional manipulant una caixa de cartó contenint test d'antígens requisats

30/12/21

30-desembre-2021.- Agents de la Policia Nacional han intervenut en el dia d'ahir uns 300.000 test d'antígens de la Covid-19 en diverses naus d'un polígon industrial de la localitat madrilenya de Fuenlabrada. En menys de 24 hores els investigadors van detectar i van bloquejar la distribució de la mercaderia, ja que podria tractar-se de productes irregulars per no complir amb les mesures sanitàries establides.

En tan sol 24 hores van aconseguir situar la mercaderia

 

La investigació es va iniciar dimarts passat quan els agents van tindre coneixement que es podrien estar distribuint test d'antígens de la Covid-19 que no complien amb els protocols específics o que no havien superat els assajos oficials. Donada la gravetat dels fets, per la repercussió que podria tindre en la seguretat i salut dels consumidors, els investigadors van aconseguir en amb prou faenes 24 hores localitzar aquesta mercaderia en un conegut polígon industrial del municipi de Fuenlabrada.

 

Un milió de test analitzats

 

En el dia d'ahir els agents van dur a terme un dispositiu policial amb l'objectiu d'inspeccionar estos productes corresponents a quatre empreses situades en cinc naus. En total es van analitzar al voltant d'un milió de test, dels quals es van intervendre uns 300.000 per deficiències en els tràmits documentals o bé per mancar d'autorització per a la seua distribució pel que no es podrien considerar aptes per al seu ús.

 

Per estos fets es va obrir un expedient administratiu sancionador si bé s'està pendent d'analitzar nombrosa documentació per si pogueren haver comès/fideïcomès una acció delictiva.