Organitzat per la Policia Nacional i celebrat durant els dies 23, 24 i 25 de novembre a Toledo

Clausurat el Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió

Entre els objectius d'este encontre destaca enfortir la cooperació internacional com a mecanisme de lluita contra el segrest i l'extorsió, delictes d'abast transnacional que generen greus i irreversibles afectacions psicològiques, social i patrimonial a les persones, famílies i societats que les patixen

Els participants han conclòs que la prevenció i l'especialització són les ferramentes fonamentals contra l'evolució delictiva, i que el factor d'èxit en la cooperació internacional és el treball en equip

Assistents del Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió

25/11/21

25-novembre-2021.- El comissari general de Policia Judicial de la Policia Nacional, Rafael Pérez Pérez, ha clausurat este matí el Congrés de la Comunitat Internacional Policial amb el Segrest i l'Extorsió (CIPSE), celebrat durant els dies 23, 24 i 25 de novembre en la ciutat de Toledo.

Esta comunitat servix com a instrument de cooperació en la lluita dels delictes de segrest, extorsió i presa d'ostatges, subministrant i intercanviant informació sempre, així com participant en activitats d'investigació, intercanvi d'experiències, de manuals o procediments i capacitació. CIPSE està compost per dos secretaries, a més de per les seues 26 països membres: la Secretària Tècnica (Colòmbia) i la Secretaria Executiva (Espanya).

 

La Secretaria Tècnica és de caràcter permanent i és a càrrec de la Policia Nacional de Colòmbia. Lidera la Direcció Antisecuestro i Extorsió i és l'encarregada d'articular i coordinar l'intercanvi d'informació. La Secretaria Executiva, que canvia cada dos anys, recau en la Policia Nacional d'Espanya i en concret, en la Secció de Segrestos i Extorsions de la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Comissaria General de Policia Judicial, funció atorgada per votació unànime dels representants del CIPSE en el marc del VIII Congrés Internacional.

 

Escenari propici per a debatre sobre la matèria

 

La finalitat d'este congrés ha sigut donar compliment dels seus principis i propòsits i construir l'escenari propici per a debatre les prioritats en matèria d'intercanvi d'informació estratègica, experiències professionals i lliçons apreses entre els membres de la comunitat, formació i capacitació del personal. A més, pretén enfortir la cooperació internacional com a mecanisme de lluita contra el segrest i l'extorsió, delictes d'abast transnacional que generen greus i irreversibles afectacions psicològiques, social i patrimonial a les persones, famílies i societats que les patixen.

 

Les principals ponències desenvolupades durant estos dies ha portat els títols de la migració virtual del segrest i l'extorsió; Les criptomonedas en el pagament de segrestos i Extorsions; Prevenció, negociació i comunicació del segrest i l'extorsió a través de les TIC, i, finalment, L'ús de comunicacions xifrades en el delicte de segrest per part dels delinqüents.

 

D'este encontre, els participants han conclòs que la prevenció i l'especialització són les ferramentes fonamentals contra l'evolució delictiva, i que el factor d'èxit en la cooperació internacional és el treball en equip.