En la localitat d'Arona (Tenerife)

La Policia Nacional deté a un fugitiu belga reclamat per agredir sexualment a una menor

El detingut treballava en un parc infantil quan presumptament va abusar d'una menor d'edat

Li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per Bèlgica i s'enfronta a una condemna ferma de dos anys de presó

03/05/24

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat de Tenerife d'Arona a un fugitiu belga reclamat per agressió sexual a una menor. El detingut, al moment que es van produir els fets, treballava en un parc infantil. Li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega emesa per Bèlgica i s'enfronta a una condemna signa de dos anys de presó.

Els fets pels quals les autoritats belgues reclamaven la detenció del fugitiu van ocórrer al febrer de 2020 quan l'ara detingut treballava en un parc infantil, i va aprofitar que la mare de la menor no estava present per abusar d'ella realitzant-li tocaments.

Quan els agents van tenir coneixement que les autoritats belgues havien emès una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) contra el reclamat, van realitzar les gestions oportunes per localitzar-ho. Després de tenir coneixement que  pogués trobar-se en les Illes Canàries i fruit de la recerca, van fitar la zona on podria trobar-se, per la qual cosa es va establir un dispositiu de vigilància i seguiment fins que va ser localitzat, moment en el qual els agents van procedir a la seva identificació i detenció.